Тести з теми:
«Приготування напівфабрикатів з м’яса, птиці»
а) Тюфтельки;
б) Рулет;
в) Котлети;
г) Биточки.
2. Які напівфабрикати з котлетної маси панірують у сухарях?
а) Тюфтельки;
б) Рулет;
в) Котлети;
г) Биточки.
3. Які напівфабрикати з котлетної маси панірують у борошні?
а) Тюфтельки;
б) Рулет;
в) Котлети;
г) Биточки.
4. Порційні напівфабрикати, які можна приготувати з вирізки яловичини
а) Ромштекс;
б) Антрекот;
в) Лангет;
г) Азу.
5. Які умови та строк зберігання напівфабрикатів з котлетної маси?
а) 6-8ºС - 8годин;
б) 6-8ºС -10годин
в) 6-8ºС - 12годин;
г) 6- 8ºС – 14годин.
6. Назвіть великошматковий напівфабрикат з яловичини?
а) Крученики волинські;
б) Січеники полтавські;
в) М'ясо шпиговане;
г) М'ясо тушковане з овочами.
7. Якими продуктами шпигують м’ясо?
а) Цибулею, перцем, томатом;
б) Часником, морквою, салом;
в) Яблуками, петрушкою;
г) Баклажанами, морквою цибулею.
8. Назвіть порційний напівфабрикат з свинини.
а) Піджарка ;
б) Печеня по київські;
в) Духова свинина;
г) Плов.
9.У натуральну січену масу якого напівфабриката додають шпик, нарізний дрібними шматками?
а) Люля-кебаб;
б) Котлети полтавські;
в) Биточки по-селянськи;
г) Фрикадельки.
10. Назвіть порційний напівфабрикат з яловичини.
а) Гуляш;
б) Шашлик;
в) Ростбіф;
г) Філе.
11. Які напівфабрикати готують з філе птиці?
а) Курчата табака;
б) Шніцель по - столичному;
в) Рагу
г) Плов
12. Який напівфабрикат з птиці змочують у льєзоні та панірують у білій паніровці?
а) Котлети натуральні;
б) Котлети пожарські;
в) Котлети фаршировані
г) Котлети паніровані
13. Який строк зберігання натуральних панірованих котлет з птиці при температурі 0 - 4ºС?
а) До 24год;
б) До 32год;
в) До 36год;
г) До 42год.