Тести з теми: "Приготування страв і гарнирів з овочів"

Про матеріал
Перевірочні тести для визначення рівня знань здобувачів освіти з теми:"Приготування страв і гарнирів з овочів"
Перегляд файлу

 

Тести з теми

 « Приготування страв і гарнірів з овочів »

 

1.Доповніть схему приготування страви "Крокети картопляні" :

  1) протерту картоплю охолодити до 50 ºС

 2) ............; 

 3) ............;

4) масу перемішують

5) ............;

6) ............;

 7) змочують у білках;

 8) ............;

9) ............;

10) відпустка.

 

2. Співвіднесіть:                                   

А. Сира терта картопля

Страва

Б. Картопляна маса

 

1. Крекери

 2. Драники

 3. Крокети картопляні

 4. Рулет картопляний

 5. Чіпси картопляні

6. Котлети картопляні

 7. Бабка картопляна

8. Картопляні пиріжки з грибами

 9. Ковбаса селянська

10. Оладки картопляні

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Встановіть відповідність процесів, що відбуваються при тепловій обробці до їх результатів :

Результати

Процеси

 1. Швидке доведення овочів до готовності

 2. Рум'яна кірочка при жарінні овочів

 3. Стійкий колір моркви при варінні

 4. Зменшення маси

5. Зміна кольору картоплі при варінні

 

а) каротин не розчиняється у воді

 б) гідроліз фарбувальних речовин - флавонов

 в) декстринізація

 г) перехід вуглеводу протопектину в пектин д) денатурація, гідроліз, втрати мінеральних речовин і вітамінів

 

 

 

4. Вкажіть схожі ознаки картопляної запіканки і рулету  картопляного:

 а) Склад картопляної маси, вид теплової обробки, температура подання, термін придатності блюда;

 б) Склад картопляної маси і форма, правила відпустки, температура подання і терміни реалізації;

 в) Склад, форма, вид теплової обробки, температура подання і терміни реалізації, правила подання;

 г) Склад картопляної маси і правила подання

 

5. Розрахувати кількість картоплі (брутто), необхідної для  приготування : 10 порцій страви "Рулет картопляний" № 383 (2) (збірник рецептур страв і кулінарних виробів 2006г.) у березні місяці. - у березні % відходів картоплі складає 40%; - для приготування однієї порції рулету картопляного використовують 240гр. (брутто).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1.  Встановіть відповідність                       

Страви

Продукти

1. Гриби в сметанному соусі

а) картопля, гриби білі свіжі, олія рослинна, соус сметанний; г) гриби свіжі, олія рослинна, соус сметанний;

 б) лук, морква, гриби свіжі, картопля, олія рослинна, соус сметанний;

 в) гриби свіжі, олія рослинна, сметанний соус;

 г) гриби свіжі, олія рослинна, соус сметанний;

2. Капуста тушкована

 а) лук, морква, капуста, олія рослинна, сіль, цукор, оцет

 б) морква, капуста, олія рослинна, борошно пшеничне, сіль, оцет;

 в) лук, капуста, жир, гриби, сіль, цукор, оцет, томат;

 г) капуста, оцет, жир, томат, лук, морква, сіль, цукор, борошно пшеничне

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Встановіть відповідність:                                       

Страва

Вимоги до якості

1. Морква, припущенна в молочному соусі

а) Бульби однорідні за величиною; цілі, добре очищені; не допускається потемніння; без очок; в міру посолені

 б) Кубики правильної форми і однакового розміру. Не допускається запах підгорілого молока, консистенція м'яка.

 в) Овочі, нарізані однакової форми; консистенція м'яка, соковита. Не допускається запах пригорілих і парених овочів.

 г) Поверхня рівна, без тріщин; консистенція ніжна, не тягуча; без підгорілих місць.

д) Однорідна рум'яна кірочка; консистенція ніжна, без шматочків овочів. Легкі вкраплення сиру

2. Рагу овочеве

3. Картопля відварна

4. Запіканка картопляна

5. Котлети морквяні

 

 

docx
Додано
10 травня 2020
Переглядів
1099
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку