"Дошкільнятам - освіта для сталого розвитку". Дидактичний посібник " Сильні, швидкі, міцні"

Про матеріал
Дати дітям знання про те, що коли тіло втомлюється, то треба допомагати йому відпочити; вчити дітей позитивно ставитися до фізичних вправ; спонукати їх показувати та виконувати елементарні фізичні вправи; намагатись пояснювати їх важливість; розвивати силу, кмітливість, витримку; виховувати бажання бути здоровим.
Перегляд файлу

Дидактична посібник

« Сильні, швидкі, міцні»

Мета: дати дітям знання про те, що коли тіло втомлюється, то треба допомагати йому відпочити; вчити дітей позитивно ставитися до фізичних вправ; спонукати їх показувати та виконувати елементарні фізичні вправи; намагатись пояснювати їх важливість; розвивати силу, кмітливість, витримку; виховувати бажання бути здоровим.

Обладнання та матеріали: м’який різнокольоровий кубик  з прозорими кишеньками, картки з зображенням різних рухів.

Хід гри

Вихователь разом з дітьми промовляє слова, націлюючи їх на позитивне самопочуття

Сонце стукає в віконце.

Ти не спи як сходить сонце,

Прокидайся й на зарядку,

через кладку на  лужок,

А з лужка та й у садок.

Вихователь пропонує дітям ігрову вправу «А я так вмію!» : діти стоять в колі, хтось кидає кубика, або можна промовити лічилку, яка рухова дія випала на кубику, таку рухову дію діти і показують. Можна повторити ігрову вправу 5 - 6 разів. Варто звернути увагу на те, що краще виходить у тих, хто старанно щодня робить вправи, не лінується рухатися. Вихователь підкреслює, що цікавіше виконувати вправи, коли робиш їх разом  із друзями.

 

    

doc
Додано
22 вересня 2020
Переглядів
559
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку