Дослідницька робота на уроках біології

Про матеріал
У презентації наведено приклади проведення дослідницької роботи на уроках біології і в позаурочний час
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Дослідницька робота» 

Номер слайду 2

«ЗЕМЛЯ - НАШ СПІЛЬНИЙ ДІМ»

Номер слайду 3

«Свій голос віддаю за матінку – природи,За чисту Землю, красу і вроду,За екологію довкілля і душі. Ставай і ти й діла свої верши!

Номер слайду 4

«Просвітницька та природоохоронна робота учнів та вчителів Воютинського ліцею Торчинської селишної ради»Відео підготувала – Горбачук Т. В. Вчитель біології

Номер слайду 5

Метою акції є формування екологічної культури у населення, поширення знань про стан, значення та захист зелених насаджень, залучення учнів до ввисаджування дерева та кущів. Прийди у сад. Тут так вишнево,Тут край небесних володінь,Тут травно так і яблунево,І тінь, і листя шепотінь... Акція «Посади своє дерево» 

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Завдання природоохоронної акції – привернути увагу громадськості до проблеми охорони ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів, на практичні дії щодо захисту первоцвітів. Акція «Збережемо первоцвіти» У проміннях сонця ніжних. Край веселого струмка Білий, росяний підсніжник. Раптом блиснув з-під листка. Отакий малий неначе,Ледь прокинувся від сну. Тихий-тихий, а одначе,Він привів до нас Весну.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Акція «Побачив? Прибери!» Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Учні під час акції прибирали територію школи та центру села. Долаючи шляхи життя Лишаємо своє сміття, Яке отруює природу, Не тільки землю, а і воду, Сміття лишаємо й хімічне, На жаль велику воно вічне, Бо вже ніколи не згниє, Все захаращує, де є.

Номер слайду 10

Акція «Весняна толока»

Номер слайду 11

Акція «Весняна толока» Учасники акції брали  активну участь у проведенні робіт з благоустрою, поліпшення санітарного стану на території школи та центру села.

Номер слайду 12

Планета - ненька, ти як мати. Уважна ,чуйна, дорога ти !Чому ж тебе ми ображаєм,Не бережемо ліс,повітря хаєм?Річки забруднені течуть,живі істоти не живутьу тій воді брудній і ржавій. Вона лиш смерть несе для нас!А ми ж могли би повсякчас. Ловити рибу і купатись,І краєвидом задивлятись.

Номер слайду 13

Акція «годівничка» Під час проведення акції розміщували годівнички, заготовляти корми для зимуючих птахів (зерно, насіння соняшникове, кукурудзяна суміш, хліб), годувати їх.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Кольоровий тиждень. Кольоровий тиждень біології був змістовним і цікавим. Щодня для учнів школи проводились інформаційні хвилинки, під час яких діти знайомились із значеннями кольорів у природі та девізами дня, до яких вони приурочені.

Номер слайду 16

pptx
До підручника
Біологія 9 клас (Остапченко Л.І., Балан П.Г., Поліщук В.П.)
Додано
31 жовтня 2021
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку