Дослідницький практикум. Дослідження температурної адаптації рецепторів шкіри

Про матеріал
Дослідницький практикум. Дослідження температурної адаптації рецепторів шкіри
Перегляд файлу

Дослідницький практикум

Дослідження температурної адаптації рецепторів шкіри

 

Мета: дослідити здатність рецепторів шкіри до адаптації.

Обладнання та матеріали: чайник, лід з холодильника, три посудини з водою, термометр для води.

 

1.    Обов’язково дотримуватися техніки безпеки життєдіяльності!

2.    У три ємкості налийте воду різної температури – 10, 25, 36 0С.

3.    У першу ємкість помістіть праву руку, у третю – ліву руку.  

4.    Перемістіть обидві руки в другу ємкість з температурою води 25 0С. Відчуття запишіть у таблицю «Адаптація рецепторів шкіри до контрастних показників: холоду і тепла»

 

Адаптація рецепторів шкіри до контрастних показників: холоду і тепла

Результат (відчуття)

Висновок

 

 

 

5.    Поясніть результати досліду.

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ________________________________________________________________ 6. Зробіть висновок, відповівши на запитання:

Чому, виходячи з теплого приміщення в холодне, ми спочатку відчуваємо різкий холод, а із часом це відчуття зникає?

____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

____________________________________________________________________ ____________________________________________________________________

_________________________________________________________________

pdf
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
13313
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку