ДОСЛІДНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ РОБОТИ З РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ ДЕРЖАВНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “БЕРДИЧІВСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ”

Про матеріал
На базі державного навчального закладу “Бердичівське вище професійне училище” впродовж 2013-2018 р.р. здійснювалася дослідно-експериментальна робота з питань організаційної культури. Тема: «Розвиток організаційної культури професійно-технічного навчального закладу аграрного профілю» (науковий керівник – Радкевич В.О., директор Інституту професійно-технічної освіти НАПН України). Упродовж цього часу вивчалися стан та розвиток організаційної культури ЗП(ПТ)О аграрного профілю, що сприяло забезпеченню ефективних умов підготовки сучасного висококваліфікованого, конкурентоспроможного на ринку праці робітника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОСЛІДНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ РОБОТИЗ РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ ДЕРЖАВНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ “БЕРДИЧІВСЬКЕ ВИЩЕ ПРОФЕСІЙНЕ УЧИЛИЩЕ”Розробила методист. Державного навчального закладу«Бердичывське вище професыйне училище»Осипчук Олена Валеріївна

Номер слайду 2

На базі державного навчального закладу “Бердичівське вище професійне училище” впродовж 2013-2018 р.р. здійснювалася дослідно-експериментальна робота з питань організаційної культури. Тема: «Розвиток організаційної культури професійно-технічного навчального закладу аграрного профілю» (науковий керівник – Радкевич В. О., директор Інституту професійно-технічної освіти НАПН України). Упродовж цього часу вивчалися стан та розвиток організаційної культури ЗП(ПТ)О аграрного профілю, що сприяло забезпеченню ефективних умов підготовки сучасного висококваліфікованого, конкурентоспроможного на ринку праці робітника.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

З метою реалізації поставлених завдань нами проведено емпіричні дослідження: У виконанні дослідно-експериментальної роботи взяли участь 32 педагогічних працівники ДНЗ “Бердичівське вище професійне училище” Житомирської області, що складає 91,4% педагогічного колективу.

Номер слайду 5

У ході дослідно-експериментальної роботи нами було розроблено низку анкет, тестів та опитувальників, за допомогою яких визначено рівень сформованості стану організаційної культури навчального закладу, її особливості, нам вдалося з’ясувати рівень обізнаності педагогічних працівників щодо місії, стратегії, цілей навчального закладу.

Номер слайду 6

Маємо переможців Всеукраїнських конкурсів, які отримують президентські стипендії Павлов Володимир – призер Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Тракторист-машиніст с/г виробництва» Гесь Олександр – призер Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту с/г машин та устаткування»

Номер слайду 7

За результатами конкурсу  Захаріна Вікторія посіла почесне ІІІ місце серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області з професії «Кухар».

Номер слайду 8

Учні та майстри професії “кухар” взяли участь у першому Житомирському обласному чемпіонаті з кулінарного мистецтва та сервісу “Battle Chefs 1.0”. Захід тривав два дні, 16 та 17 вересня, а осередком проведення став ТЦ “Метро”. Перше місце, золоту медаль та диплом отримала майстер виробничого навчання Ліпська Роксолана Броніславівна у номінації арт-клас за торт “Роксолана”. ІІ місце серед професіоналів, срібну медаль та диплом отримала Вільчинська Олена Василівна. ІІ місце серед юніорів, срібну медаль та диплом отримала учениця училища Богун Анастасія.

Номер слайду 9

05 квітня 2017 року учні училища брали участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності “WORLDSKILLS UKRAINE” серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області. За професійною компетенцією “Кулінарне мистецтво” І місце виборола Богун Анастасія За професійною компетенцією “Ресторанний сервіс” ІІІ місце посіла Сизоненко Настасія

Номер слайду 10

Всеукраїнський конкурс професійної майстерності “WORLDSKILLS UKRAINE”В склад регіональної команди від ДНЗ “Бердичівське вище професійне училище” входили експерти викладач Вільчинська Олена Василівна та майстер виробничого навчааня Клименюк Роксолана Броніславівна. Команду професіоналів у 2 компетенціях представили:– кулінарне мистецтво – випускниця 2017 року Богун Анастасія;– кондитерське мистецтво – учениця групи 9-11 К П’явчук Дарія (отримала димлом учасника конкурсу). Члени журі високо оцінили майстерність нашої випускниці. У результаті, Анастасія Богун посіла перше місце у номінації “Кулінарне мистецтво” і отримала золоту медаль.

Номер слайду 11

З 19 по 20 жовтня 2018 року в м. Житомир проходив ІІІ-й відкритий Житомирський обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 3.0» на кубок голови Житомирської обласної державної адміністрації та кубок Житомирського міського голови.

Номер слайду 12

19 березня 2019 року на базі Житомирського вищого професійного технологічного училища відбувся конкурс офіціантів. Державний навчальний заклад «Бердичівське вище професійне училище» на конкурсі представляв учень ІІ курсу Віктор Ліпський, який майстерно виконав завдання і отримав диплом учасника конкурсу.

Номер слайду 13

16 квітня 2019 року в Житомирі відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності здобувачів професійної освіти з професії «Кухар». Державний навчальний заклад «Бердичівське вище професійне училище» на змаганні представляла Мирослава Райковська. Наша учениця успішно пройшла всі етапи змагання та на основі загальної суми балів здобула І місце.

Номер слайду 14

На базі ДНЗ “Бердичівське вище професійне училище” відбулась нарада-семінар для директорів ЗП(ПТ)О Житомирської області на тему “Розвиток організаційної культури професійно-технічного навчального закладу”. У рамках семінару науковцями лабораторії управління професійно-технічної освіти ІПТО НАПН України проведено семінар-практикум для педагогічних працівників ДНЗ “Бердичівське ВПУ” та круглий стіл разом з науковцями лабораторії управління професійно-технічної освіти ІПТО НАПН України (вересень 2016 р).

Номер слайду 15

Результати діяльності

Номер слайду 16

Результати діяльності

Номер слайду 17

Результати діяльності

Номер слайду 18

Результати діяльності

Номер слайду 19

Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає в тому, що розроблено та впроваджено в практику діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти аграрного профілю методичні рекомендації з розвитку організаційної культури педагогічного колективу, зокрема, досвід роботи «Школи організаційної культури» (теоретичні та практичні заняття, анкетування, тестування, тренінги), як одну з форм роботи з розвитку організаційної культури педагогічного колективу. У 2017 році Вченою Радою Інституту професійно-технічної освіти НАПН України (протокол №9 від 30 жовтня 2017р.) методичний посібник Т. П. Поліщук рекомендовано до друку і видано тиражем 300 примірників. Розроблені матеріали можуть бути використані у педагогічних колективах системи професійної (професійно-технічної) освіти.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
30 липня 2019
Переглядів
665
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку