Дослідження рН у косметичних засобах.

Про матеріал
Презентація. Дослідження рН у косметичних засобах. Роботу виконала: учениця ЗОШ № 65 9-В класу Кияшко Катерина Сергіївна Науковий керівник: Фесенко Надія Анатоліївна Вчитель біології ЗОШ № 65
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження р. Н у косметичних засобах. Виконала: учениця 9-В класу. Кияшко Катерина

Номер слайду 2

Тема. Дослідити рівень р. Н у різній косметиці. Мета: навчитися підбирати косметику, яка підходить для мого типу шкіри.

Номер слайду 3

Косметика це…Косметика — речовина, що використовується для поліпшення зовнішнього вигляду або запаху людського тіла. Багато виробників розрізняють декоративну косметику та косметику для догляду за шкірою тіла. Більший попит має саме декоративна косметика.

Номер слайду 4

Навіщо потрібен р. Н?У вашої шкіри теж є рівень p. Н. Він завжди повинен бути в межах норми - від 4,7 до 5,75. Коли ви наносите косметику - p. Н шкіри змінюється. Це може привести до небажаних наслідків. Наприклад, якщо крем для обличчя містить занадто багато лугу, то шкіра стане жирною і можуть з'явитися прищі.

Номер слайду 5

Яка кислотність кожного типу шкіри?Кислотність шкіри відрізняється у залежності від її типу: Нормальний – близько 5,5 Жирний – до 6,0 Сухий - 3,0 – 5,5 Однак рівень p. H на тілі людини неоднорідний. Показники вище стосуються саме шкіри обличчя.

Номер слайду 6

Яким повинен бути р. Н косметичних засобів?Як не дивно, але різним: в залежності від типу шкіри, зони застосування і навіть виду косметичного засобу p. Н може коливатися. Під час виготовлення косметики потрібно орієнтуватися в першу чергу на показники шкіри і на той факт, що косметика повинна допомагати вирівнювати рівень кислотності.

Номер слайду 7

Пудра. За допомогою пудри можна легки виправити макіяж. Але перш ніж користуватися нею, треба правильно її підібрати. Норма р. Н = 5,99. Можна сказати, що це кислотне середовище.

Номер слайду 8

Туші для вій. Звертайте увагу на склад: в ньому повинні бути компоненти, які забезпечать віям необхідний догляд і харчування - наприклад, масла. Шукайте туш з нейтральним p. H (7,0) і звертай увагу на склад - він повинен бути гіпоалергенним.

Номер слайду 9

Помада для губ. Помади з p. Н реагентом містять спеціальні пігменти, які реагують на кислотність вашої шкіри і змінюють свій колір відповідно до рівня p. Н. Таким чином, помада підсилює природний відтінок губ.

Номер слайду 10

Крем для обличчя. Найчастіше креми для домашнього догляду мають p. Н від 5 до 9, і їх можна використовувати без особливого побоювання. Але, якщо ви хочете зробити кислотний пілінг вдома, придбавши для цього засіб, ви ризикуєте порушити баланс р. Н шкіри.

Номер слайду 11

Мило. Туалетне мило має p. Н 9-11. Після вмивання їм на шкірі обличчя можуть залишатися солі магнію і кальцію, тому туалетне мило краще змінити на миючі засоби по типу шкіри.

Номер слайду 12

Показник p. H коливається від 0 до 14, і ці цифри показують співвідношення кислоти і луги в речовині: 0 це сама кисле середовище, 14 - сама лужна, а 7 - нейтральна. Вважається, що в самому здоровому стані шкіра злегка кислувато, тобто її p. H становить 5,5. У разі підвищеної кислотності шкіра стає жирною і проблемною. Шкіра з лужним середовищем страждає від сухості і лущення, а ще має тьмяний колір. Ось чому так важливо дотримуватися балансу.

pptx
Додано
14 грудня 2020
Переглядів
2177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку