Досвід роботи вчителя історії та правознавства Скред М.І

Про матеріал
"Уміє вчити той,хто вчить цікаво"-сказав А.Енштейн Презентую власний досвід роботи як вчителя історії та правознавства Модульне навчання-це технологія навчання сутність якої полягає в тому,щоб той,хто навчається міг самостійно працювати із запропонованими програмами,що містять банк інформації та методичні рекомендації щодо виконання завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Досвід роботи вчителя історії та правознавства. Скреда Миколи Івановича

Номер слайду 2

Педагогічне кредо "Уміє вчити той,хто вчить цікаво" А. Ейнштейн​

Номер слайду 3

Вважаю , що сучасний урок :-це розвиток кожної особистості;​ -це реалізація ідей гуманізації;​ -це використання сучасних педагогічних технологій; ​ -це маленьке досягнення мети.​

Номер слайду 4

"Модульна технологія навчання історії"Проблема над якою працюю: Модульне навчання — це технологія навчання, сутність якої полягає в тому, щоб той, хто навчається, міг самостійно працювати із запропонованими йому індивідуальними програмами, що містять банк інформації та методичні рекомендації щодо виконання завдань.

Номер слайду 5

За МТНІ на уроці історії передбачається широке використання рівневої диференціації ,проблемних завдань і поетапного контролю за засвоєнням знань. Учні працюють з різними джерелами,атласами і контурними картами ,порівняльними таблицями,графіками,діаграмами,ілюстративним матеріалом. Робота може здійснюватися індивідуально,попарно й у підгрупах. Кожний учень одержує можливість працювати за індивідуальною програмою.

Номер слайду 6

Наявність самостійно спланованої навчальної діяльності,яка сприяла б досягненню учнем чітко визначених цілей... Основні принципимодульності: наявність самостійної групи,ідей(знань),якими оволодівають учні за допомогою дидактично доцільних засобів.

Номер слайду 7

Історія-це наука про розвиток людства,минуле життя країн,народів,людей.Історія має велику роль у нашому житті,тому щоб діти краще засвоювали навчальний матеріал,необхідно правильно організувати навчальний процес. Тому я на уроках використовую різні форми,методи та прийоми,а саме такі інтерактивні методи роботи,як:1)аналіз конкретної ситуації;2)урок-бесіда «діалог з класом»3)метод «мікрофон»4)метод «незакінчені речення»5)метод «мозковий штурм»6)метод «дослідник»\7)"Коло ідей"8)"Мозковий штурм"

Номер слайду 8

9)"Асоціативний кущ"10)"Акваріум"11)Урок-уявна подорож і т.д

Номер слайду 9

Ще користуюся елементами педтехнології уроки-історії-уроки- життя за Т.І. Гончаровою. Цією методикою користуюся переважно в старших класах,суть полягає в тому,щоб діти відпрацьовували навички роботи з додатковою літературою,вміння з багатьох джерел відібрати потрібну інформацію,узагальнити її. У процесі підготовки відбувається пошукдодаткової літератури,написання плану,пошук цікавої форми викладу .

Номер слайду 10

Це можуть бути лекції,уявні подорожі,репортажі,прес-конференції. Використовую карти,таблиці,історичні цікавинки,компютерні технології.. Показую фрагменти кінофільмів на історичну тематику. Прагну,щоб уроки були цікавими.

Номер слайду 11

Крім уроків звертаю увагу на позакласні виховні заходи з предмету.

Номер слайду 12

Були проведені такі виховні заходи як:відкритий урок на тему: «Галицько-Волинська держава. Монгольська навала на українські землі»Засідання клубу "Юний правознавець"брей-ринг "Твої права і обов'язки"Міні-лекторії різноманітньої тематики "Конституція моєї України","Ніхто не забутий,ніщо не забуто","Визволення України і Полтавщини від німецько-фашистської окупації"

Номер слайду 13

Мої учні беруть участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів та є призерами:1.2019-III місце в II етапі олімпіади з правознавства(10 КЛ.)2.2020р.-II місце в II етапі олімпіади з правознавства (11 клас)та III місце в II етапі з правознавства(9клас)3.2021р.-II місце в II етапі олімпіади з правознавства(9кл);4.2022-III місце в II етапі олімпіади з історії(8 клас).

Номер слайду 14

Самоосвіта та подяки

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
27 березня 2023
Переглядів
108
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку