Досвід роботи з атестації педагогічних працівників закладу освіти

Про матеріал
Даний матеріал стане в пригоді заступникам директора з навчально-виховної роботи, керівникам професійних спільнот під час висвітлення питання атестації та сертифікації педагогічних працівників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Угроїдський ліцей Краснопільської селищної ради. Досвід роботи: Атестація педагогічних працівників. Заступник директора з НВР Наталія ДЕМЧЕНКО

Номер слайду 2

Нормативно-правова база Закон України «Про освіту» (стаття 50)Закон України «Про повну загальну середню освіту» (стаття 48)Типове положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930 Постанова Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2015 року № 1109 «Про затвердження переліку кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників»Постанова Кабінету Міністрів України від від 21 серпня 2019 р. № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників»

Номер слайду 3

Атестація педагогічних працівників — це система заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання педагогічної діяльності педагогічних працівників. Атестація педагогічних працівників може бути черговою або позачерговою. Педагогічний працівник проходить чергову атестацію не менше одного разу на п’ять років, крім випадків, передбачених законодавством, наприклад, коли педагогічні працівники працюють перші п'ять років після закінчення вищого навчального закладу. За результатами атестації визначається відповідність педагогічного працівника займаній посаді, присвоюються кваліфікаційні категорії, педагогічні звання. Рішення атестаційної комісії може бути підставою для звільнення педагогічного працівника з роботи у порядку, встановленому законодавством.

Номер слайду 4

Послідовність проведення атестації педагогічних працівниківІ. Щороку до 20 вересня для організації та проведення атестації педагогічних працівників в Угроїдському ліцеї створюється атестаційна комісія І рівня. До повноважень атестаційних комісій, зокрема належить:атестувати педагогічних працівників на відповідність займаній посаді;присвоювати кваліфікаційні категорії, наприклад, "спеціаліст", "спеціаліст другої категорії", "спеціаліст першої категорії" тощо (атестувати на відповідність раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям);

Номер слайду 5

Наказ відділу освіти Краснопільської селищної ради від 08.09.2022 № 161/ОД «Про створення атестаційної комісії і проведення атестації педагогічних працівників у 2022/2023 навчальному році». Наказ Угроїдського ліцею Краснопільської селищної ради від 14.09.2022 № 74/ОД «Про створення атестаційної комісії та затвердження її складу»

Номер слайду 6

ІІ. До 10 жовтня керівники навчальних та інших закладів, працівники яких атестуються, подають до відповідних атестаційних комісій списки педагогічних працівників, які підлягають черговій атестації, із зазначенням строків проходження підвищення кваліфікації. У цей самий строк до атестаційних комісій подаються заяви педагогічних працівників про позачергову атестацію, про перенесення строку атестації, подання керівника або педагогічної ради закладу про присвоєння працівнику кваліфікаційної категорії, педагогічного звання та у разі зниження ним рівня професійної діяльності.ІІІ. До 20 жовтня атестаційна комісія затверджує списки педагогічних працівників, які атестуються, графік роботи атестаційної комісії, приймає рішення щодо перенесення строку чергової атестації. Працівники, що атестуються, ознайомлюються з графіком проведення атестації під підпис.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ІV. До 15 березня атестаційна комісія відповідно до затвердженого графіка роботи вивчає педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування уроків (навчальних занять), позаурочних (позанавчальних) заходів, вивчення рівня навчальних досягнень учнів з предмета (дисципліни), що викладає педагогічний працівник, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі професійної спільноти, фахових конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією освітнього процесу.

Номер слайду 9

Підвищення кваліфікації педагогічних працівників в міжатестаційний період

Номер слайду 10

Підвищення власного професійного рівня шляхом самоосвіти

Номер слайду 11

Вимоги до узагальнених матеріалів з досвіду роботи вчителів, які атестуються• ПІБ учителя• Посада• Фото• Я (хто Ви для учнів, колег, родини)• Місія, візія, професійні інтереси та навички• Професійні інтереси та навички, які я здобув/здобула за 5 років• Публікації, статті• Мій досвід викладання та результати моєї роботи за 5 років• Змістовне наповнення освітнього середовища (досягнення)• Мої сертифікати про пройдені курси підвищення кваліфікації, які впроваджені в освітній процес• Досвід (інклюзія, якщо є)• Особливі навички, якими я пишаюся: менторство, коучинг, тьюторство• Досягнення моїх учнів/вихованців• Партнерська взаємодія з учасниками освітнього процесу• Освітній нетворкінг• СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ «5 цілей на наступних 5 років»

Номер слайду 12

Узагальнення досвіду роботи педагогічних працівників

Номер слайду 13

Публікації педагогічних працівників

Номер слайду 14

Досвід впровадження технологій STEM –освіти вчителем біології Вакуленко Т. М.

Номер слайду 15

Участь учнів у Всеукраїнських учнівських олімпіадах

Номер слайду 16

Відвідування позакласних заходів

Номер слайду 17

Участь педагогів у роботі професійних спільнот

Номер слайду 18

Проведення предметних тижнів. Тиждень трудового навчання та профорієнтації:

Номер слайду 19

Проведення предметних тижнів. Тиждень математики:

Номер слайду 20

Проведення предметних тижнів. Тиждень англійської мови:

Номер слайду 21

Участь педагогів закладу освіти у фахових конкурсах

Номер слайду 22

V. До 1 березня керівник закладу освіти подає до атестаційної комісії характеристику діяльності педагогічного працівника у міжатестаційний період. Педагогічний працівник не пізніш як за десять днів до проведення атестації ознайомлюється з характеристикою під підпис. Характеристика повинна містити оцінку виконання педагогічним працівником посадових обов'язків, відомості про його професійну підготовку, творчі та організаторські здібності, ініціативність, компетентність, організованість, морально-психологічні якості, дані про участь у роботі професійних спільнот, інформацію про виконання рекомендацій, наданих попередньою атестаційною комісією, тощо.

Номер слайду 23

VІ. Засідання атестаційної комісії проводиться у присутності працівника, який атестується (якщо він не з'явився на засідання атестаційної комісії з об'єктивних причин (службове відрядження, територіальна віддаленість, тривала хвороба та інші причини, що перешкоджають присутності на засіданні) і дав на це письмову згоду, за винятком випадків атестації працівників, стосовно яких порушено питання про невідповідність займаній посаді). Під час засідання атестаційної комісії педагогічний працівник має право давати усні та письмові пояснення, подавати додаткові матеріали щодо своєї професійної діяльності. Засідання атестаційної комісії оформлюється протоколом, який підписується всіма присутніми на засіданні членами атестаційної комісії. Рішення атестаційної комісії повідомляється педагогічному працівнику одразу після її засідання під підпис. На кожного педагогічного працівника, який атестується, оформлюється атестаційний лист у двох примірниках за формою згідно з додатком, один з яких зберігається в особовій справі педагогічного працівника, а другий не пізніше трьох днів після атестації видається йому під підпис (пункт 3.15. розділу IIІ Положення).

Номер слайду 24

Засідання атестаційної комісії 2022/2023 н.р.

Номер слайду 25

Протоколи засідань атестаційної комісії та атестаційні листи

Номер слайду 26

Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 жовтня
Переглядів
20
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку