Досвід "Створення мультимедійних презентацій у різних сервісах"

Про матеріал

Широковідома презентація формату PowerPoint вже давно є допоміжним засобом візуалізації навчального матеріалу, але її можна віднести до більш стандартних. Є й інші сервіси. Хочу поділитися досвідом роботи у різних сервісах по створенню презентацій.

Перегляд файлу

Сервіси для створення мультимедійних презентацій (з досвіду)

 

Найбільш доступним засобом для створення власних комп'ютерних навчальних продуктів є програма PowerPoint. Створену презентацію можна записати на диск, поділитися електронною поштою чи через соціальну мережу, завантажити на електронну дошку. Можна зберегти в іншому форматі, наприклад, відео.

 

D:\школа\малюнки\пав пойнт.png

 

Презентація дає можливість вчителю проявити творчість, індивідуальність, уникнути формального підходу до проведення уроків. Вона забезпечує вчителю можливість для: інформаційної підтримки; ілюстрування;

використання різноманітних вправ; економії часу і матеріальних засобів; побудови плану уроку; розширення освітнього простору.

 

Приклад презентації: https://drive.google.com/file/d/0Bw4b-Or0Tco3T2ZPcVNFZkhnT1E/view

 

Широковідома презентація формату PowerPoint вже давно є допоміжним засобом візуалізації навчального матеріалу, але її можна віднести до більш стандартних. Але є й інші сервіси.

 

Prezi.com – це сервіс, за допомогою якого можна створити інтерактивну презентацію онлайн. Можливості Prezi дозволяють створювати презентації нового виду з нелінійною структурою. Всю презентацію можна згорнути в одну картинку, і навпаки кожен елемент презентації може бути збільшений (акцентований) для більш детального вивчення та зосередження уваги. Prezi.com - це соціальний сервіс, а значить, створюватися презентації можуть колективно, і цю якість можна використовувати при роботі над спільними проектами.

 

D:\школа\малюнки\презі.png

 

Приклад презентації: https://prezi.com/qxvq-0yx1jp8/presentation/

 

Зовсім нещодавно в навчальному середовищі почали зустрічатися слова «скрайбінг», «скрайб», «скрайбер», «скрайб-технології». Виникає питання, що ж таке скрайбінг? Це мистецтво відображати своє мовлення в малюнках, причому процес відбувається в реальному часі паралельно з доповіддю мовця. Популярність технології забезпечується завдяки тому, що людський мозок мислить образами, мова малюнка є універсальною мовою. Крім того, проглядати скрайб (зображення, що з’являється з-під пера, ручки, маркера) набагато цікавіше, ніж звичайне відео.

 

PowToon. У сервісі можна створити відео з музикою на основі шаблону або з "чистого аркуша". У програмі передбачено кілька варіантів анімації тексту: написання від руки, послідовна поява літер. Є невеличка бібліотека анімованих зображень. Робоча область містить кнопки керування, таймлайн, вікно попереднього перегляду, список слайдів. Можна налаштувати час перебування об'єктів на екрані, різні варіанти їхньої появи та зникнення. Цікавими є й готові шаблони анімованих переходів між слайдами. Створені роботи можна безпосередньо завантажувати на YouTube (до 30 шт.). У безкоштовній версії не передбачено збереження презентації на свій комп'ютер, за шаблоном можна створити відео до 45 секунд, а без шаблону - до 5 хвилин.

 

D:\школа\малюнки\пау.png

 

Приклад презентації: https://www.youtube.com/watch?v=wUitYPVaoy0

 

VideoScribe – програма, що дозволяє створювати мальовані презентації навіть тим, хто малювати не вміє. Вся презентація розміщується на одному великому полі, а не на кількох слайдах. До відеоскрайбінгу можна записати свій голос. На виході отримуємо скоріше відео, ніж звичайну презентацію. Програму можна скачати безкоштовно і користуватися протягом тижня.

D:\школа\малюнки\відеоскрайб.png

 

Приклад презентації: https://www.youtube.com/watch?v=bRbORKEK7yI

 

Безперечно, іноді складно використовувати нову технологію, адже простіше йти протореним шляхом. Проте нові технології мають багато переваг, що допоможе урізноманітнити уроки, зацікавить учнів, полегшить сприйняття нового матеріалу.

 

docx
Додано
10 січня 2018
Переглядів
1885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку