Довідка про результати перевірки стану ведення зошитів з англійської мови учнями 3 класу

Про матеріал
Згідно з річним планом школи з 04.02 по 08.02. 2019 р. було проведено перевірку робочих зошитів з англійської мови учнів 3 класу. Основними завданнями перевірки було виявити: • відповідність кількості зошитів кількості учнів у класі на момент перевірки; • стан зовнішнього вигляду зошитів, підпису; • дотримання єдиного мовного режиму учнями; • охайність записів у зошитах; • стан виконання завдань; • періодичність та якість перевірки зошитів учителями.
Перегляд файлу

Довідка про результати перевірки стану ведення зошитів з англійської мови учнями 3  класу

    Згідно з річним планом школи  з 04.02 по 08.02. 2019  р. було проведено перевірку робочих зошитів з англійської  мови учнів 3  класу. Основними завданнями перевірки було виявити:

  •        відповідність кількості зошитів кількості учнів у класі на момент перевірки;
  •        стан зовнішнього вигляду зошитів, підпису;
  •        дотримання єдиного мовного режиму учнями;
  •        охайність  записів у зошитах;
  •        стан  виконання завдань;
  •        періодичність та якість перевірки зошитів учителями.

     У результаті було встановлено, що згідно з існуючими вимогами в учнів 3  класу є один  робочий зошит, зошит з друкованою основою та один зошит для контрольних робіт, які разом з підручником становить навчально – методичний комплекс. Усі  зошити  рекомендовано до використання  Міністерством освіти і науки України.

   У результаті перевірки виявлено:

   Кількість  зошитів з друкованою основою  не  відповідає кількості учнів у даному класі. На момент перевірки  було 8 зошитів, а учнів у класі 10. Зошити  не обгорнені, підписані з середини титульної сторінки, вказано лише прізвище та ім`я учня англійською мовою. Записи в зошитах учні в основному  виконують  з урахуванням наступних вимог: пишуть акуратно та розбірливо; друкованими літерами.

Робочі зошити обгорнені,  частина підписані учнями, інші – вчителем.

 Учні в основному дотримуються єдиного мовного режиму: пишуть синьою кульковою ручкою, підкреслення та виділення виконують простим олівцем.

   Більшість учнів охайно ведуть зошити.   В основному виконують задані вчителем завдання. Але є й такі, які систематично не виконують завдання.

  За результатами перевірки можна зробити висновок, що на уроках англійської  мови  /вч. Пташнік А.В./ використовує різні види робіт: граматичні, лексичні, тестові  вправи, тренувальні проектні роботи, творчі письмові роботи.

            Збір інформації та аналіз показали, що вчитель перевіряє зошити  відповідно до вимог. У цілому стан перевірки зошитів на  задовільному рівні. Вчитель виправляє помилки і пише зверху правильний варіант слова, виразу тощо.

Учитель серйозно працює зі школярами над їхньою каліграфією, систематично прописують зразки букв, з’єднання букв, слів у зошитах.

 Зошити для контрольних робіт підписані відповідно до вимог, єдиний орфографічний режим дотримується.  Контрольну роботу проведено відповідно до календарного планування. Робота над помилками в зошитах для контрольних робіт не проводиться

 

   Виходячи з вищевказаного,

 

РЕКОМЕНДУЮ:

 

  1.     Відзначити сумлінне ставлення учителя англійської  мови Пташнік А.В. до перевірки учнівських зошитів.
  2.     Учителю англійської  мови Пташнік А.В.:
    • 2.1. Постійно звертати увагу на зовнішній вигляд зошитів учнів, їх правильний підпис, а також на охайність ведення  записів в них.
    • 2.2. Посилити контроль на кожному уроці за виконанням завдань усіма учнями.
    • 2.3. Виставляти оцінки за ведення зошитів у щоденники учнів.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
5320
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку