Довідка про результати перевірки ведення зошитів для контрольних робіт

Про матеріал
Мета перевірки: нормативність роботи вчителів з учнівськими зошитами. При перевірці особлива увага приділялась: - культурі ведення зошитів учнями; - відповідності кількості зошитів кількості учнів у класі; - виконанню встановленого програмою обов ҆ язкового мінімуму письмових робіт контрольного характеру; - ступеню складності письмових робіт для учнів; - регулярності перевірки робіт учителем; - об ҆ активності виставлення оцінок за письмові роботи; - організація системи роботи учнів з помилками; - наявність диференційованих завдань; - відповідність балів, виставлених в журналі й зошитах. Результати перевірки зошитів для контрольних робіт учнів подані в таблиці
Перегляд файлу

Довідка

про результати перевірки ведення зошитів

для контрольних робіт

Згідно з річним планом роботи …….. на 2019-2020 навчальний рік, з метою контролю за веденням шкільної документації, у грудні 2019 р. здійснено перевірку ведення зошитів для контрольних робіт з предметів учнів 3-9 класів.

Мета перевірки: нормативність роботи вчителів з учнівськими зошитами.

            При перевірці особлива увага приділялась:

- культурі ведення зошитів учнями;

- відповідності кількості зошитів кількості учнів у класі;

- виконанню встановленого програмою обов ҆ язкового мінімуму письмових робіт контрольного характеру;

- ступеню складності письмових робіт для учнів;

- регулярності перевірки робіт учителем;

- об ҆ активності виставлення оцінок за письмові роботи;

- організація системи роботи учнів з помилками;

- наявність диференційованих завдань;

- відповідність балів, виставлених в журналі й зошитах.

Результати перевірки зошитів для контрольних робіт учнів подані в таблиці

 

Предмет

Клас

Вчитель

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

Зауваження

Українська мова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кількість  зошитів для контрольних робіт відповідає кількості учнів у класі. Усі зошити обгорнуті, охайні, підписані з дотриманням єдиних вимог, пропущені помилки учнями на титульній сторінці виправлені учителем. Учні в основному дотримуються єдиного мовного режиму: пишуть синьою кульковою ручкою, підкреслення та виділення виконують простим олівцем, при потребі користуються лінійкою, роблять відступи між роботами згідно вимог. На момент перевірки у зошитах виконано дві рботи: аудіювання та списування. Вчитель перевіряє кожну роботу, оцінки правильні, виставлені в журнал.

Математики

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

……..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Всі  зошити  підписані охайно, систематично і об'єктивно оцінюються при перевірці. Проводиться робота по формуванню дотримання єдиного орфографічного режиму, але необхідно приділити увагу роботі з формування навички пропуску рядків між роботами. Потрібно більше уваги приділяти охайності ведення зошитів.

У зошитах виконано три контрольні роботи, завдання яких відповідають віковим особливостям третьокласників.

Природознавство

 

 

 

3

 

 

 

……..

 

 

10

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

Зошити для контрольних робіт учні не заводили. Перевірні роботи виконують у зошитах з друкованою основою, або здають тему усно. Оцінки за контрольні роботи виставлено в журналі.

Українська мова

4

 

11

11

 Зошити підписані учнями, правильно, згідно вимог.

Вчитель їх вчасно перевіряє, кількість робіт відповідає вимогам,оцінки виставляються в журнал. В к/зошиті з укр. мови написані переказ, аудіювання, списування.

Дати к/робіт  співпадають із плануванням. В  зошитах для к/р виконують роботу над помилками  після роботи виконує учень ,який               допустив помилку. Вчитель слідкує за  каліграфією письма.  Всі роботи вчасно перевіряються, оцінки виставляються в журнал.

 

Математика

4

 

11

11

Приділяється певна увага зовнішньому вигляду зошитів, дотриманню норм єдиного орфографічного режиму. Проте у цій роботі існують певні недоліки.

Відсутня контрольна роботи за 29.11, згідно з  календарним плануванням. Вчитель перевіряє зошити згідно вимог, оцінки виставляє в журнал.

Природознавство

4

 

11

11

Відсутні контрольні роботи з природознавства. Відповідно до календарного планування, повинно бути проведено три контрольні роботи: 11.10, 15.11, 20.12. Оцінки в журналі виставлено, вчитель пояснює , що вони написані на листках, але вони також відсутні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Українська мова

 

Клас

 

 

 

 

 

Вчитель

 

 

 

 

 

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

 

Зауваження

 

 

 

 6

 

5

5

Зошити для контрольних робіт з української мови підписані вірно, перевіряються  об’єктивно, згідно вимогам до писемної мови. Зошити мають задовільний вигляд. Кількість робіт відповідає вимогам програми дати співпадають. В цих зошитах проводилися дві перевірні роботи, переказ, диктант. Зошити мають задовільний вигляд,  проводиться робота над помилками. Вчитель   перевіряє кожну роботу, оцінки виставляються у класний журнал. Дати  співпадають з календарним плануванням.

7

 

15

15

Зошити для контрольних робіт  в 7 класі  мають всі учні, підписані вірно, перевіряється кожна робота, згідно вимог, оцінки виставляються у класний журнал. Виконується орфографічний режим. Кількість к/робіт відповідає вимогам. Учнями виконано дві контрольні роботи, переказ, твір, диктант.  Роботи проводяться в зазначені строки. Зошити мають задовільний вигляд. Робота над помилками проводиться в робочому зошиті.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Математика

 

 

Клас

 

 

 

 

Вчитель

 

 

 

 

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

Зауваження

 

 

 

 

5

 

11

11

Кількість  зошитів для контрольних робіт відповідає кількості учнів у класі. Усі зошити обгорнуті, охайні, підписані з дотриманням єдиних вимог, пропущені помилки учнями на титульній сторінці виправлені учителем. Вчитель вимогливо ставиться до кожної роботи, ретельно перевіряє і об`єктивно оцінює. У зошитах виконано 5 контрольних робіт, вони вчасно перевіряються, проводиться робота над помилками на окремих сторінках, яка не оцінюється.

 

 

6

 

5

5

Всі  зошити  підписані охайно, систематично і об'єктивно оцінюються при перевірці. Проводиться робота по формуванню дотримання єдиного орфографічного режиму. У зошитах виконано 4 контрольні роботи, згідно календарного планування. Виконується робота над помилками.

 

 

 

 

 

Українська література

 

 

Клас

 

 

 

 

Вчитель

 

 

 

 

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

Зауваження

 

 

 

 

8

 

5

5

В 8 класі всі учні мають к/зошити, в яких  проводяться контрольні роботи. Вчасно перевіряються, оцінка виставляється у журнал.  К / роботи проводяться згідно плануванню  і в зазначені строки.  Тематичні роботи проводяться у формі тестових завдань,  вчасно перевіряються. На момент перевірки учні виконали 1 к/твір та 1 к/роботу ( за вимогами  - 2 к/роботи та 1 класний твір).  В к/р згідно вимог вказувати назву теми та вид перевірки. Також необхідно слідкувати за  правильними пропусками строк між роботами.

 

 

9

 

5

5

Зошити для контрольних робіт з укр. літератури мають усі учні,  проводяться різні види творчих робіт, контрольні роботи 3 в семестр  (2 к/р+1  класний к/твір). Вчасно перевіряються, оцінка виставляється у журнал.  К / роботи проводяться згідно вимог програми і в зазначені строки.  Тематичні роботи проводяться у формі різнорівневих завдань,  вчасно перевіряються. Дати всі співпадають з календарним плануванням, зошити мають задовільний вигляд, записи ведуться відповідно вимогам до письмових робіт.

 

 

 

 

 

Зарубіжна література

 

 

Клас

 

 

 

 

Вчитель

 

 

 

 

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

Зауваження

 

 

 

 

6

 

5

5

Зошити для контрольних робіт    мають всі учні, підписані вірно, перевіряється кожна робота, оцінки виставляються у класний журнал. Виконується орфографічний режим. Кількість к/робіт відповідає вимогам. Учні виконали дві контрольні роботи.  Роботи проводяться в зазначені строки. Зошити мають задовільний вигляд. Робота над помилками проводиться в робочому зошиті.

 

8

 

5

5

В 8 класі  учні ведуть 1 зошити для контрольних робіт, підписані згідно вимогам. У зошитах для к / р виконуються КР, контр. твори згідно з вимогами програми, вони вчасно перевіряються, оцінки виставляються у журнал.

 

 

 

 

 

Історія України

 

 

Клас

 

 

 

 

Вчитель

 

 

 

 

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

Зауваження

 

 

 

 

5

 

11

11

Кількість  зошитів для контрольних робіт відповідає кількості учнів у класі. Усі зошити обгорнуті, охайні, підписані з дотриманням єдиних вимог, пропущені помилки учнями на титульній сторінці виправлені учителем. Вчитель вимогливо ставиться до кожної роботи, ретельно перевіряє і об`єктивно оцінює. У зошитах виконано 2 контрольні роботи, у формі тестових завдань, вони вчасно перевіряються.

 

7

 

15

15

Зошити для контрольних робіт    мають всі учні, підписані вірно, перевіряється кожна робота, оцінки виставляються у класний журнал. Виконується орфографічний режим. Кількість к/робіт відповідає вимогам. Учні виконали 4 контрольні роботи. Проте є зауваження до перевірки зошитів, вчитель не позначає бали за окремі завдання, не вказує правильні та неправильні відповіді, а просто в кінці роботи виставляє оцінку, не мотивуючи її правильність. Не виправляє орфографічні помилки, допущені учніми.

 

 

 

 

 

Англійська мова

 

 

Клас

 

 

 

 

Вчитель

 

 

 

 

Всього учнів у класі

Перевірено зошитів

Зауваження

 

 

 

 

5

 

11

11

Виконується орфографічний режим. Учні виконують КР, диктанти,  списування,  творчі   роботи, аудіювання.  Роботи проводяться в зазначені строки. Вчасно роботи перевіряються, оцінки виставляються в журнал зошити мають задовільний вигляд.

 

7

 

15

15

У  зошитах для контрольних робіт  мають усі учні,  проводяться різні види контрольних робіт. Вчасно перевіряються, оцінка виставляється у журнал.  К / роботи проводяться згідно вимог програми і в зазначені строки.  Тематичні роботи проводяться у формі тестових завдань,  вчасно перевіряються. Дати всі співпадають з календарним плануванням зошит мають задовільний вигляд, записи ведуться відповідно вимогам до письмових робіт.

 

        

   Виходячи із вищесказаного пропоную:

  1. Всім учителям обов’язково дотримуватися вимог щодо кількості, призначення та перевірки учнівських зошитів з предметів, для яких передбачена доплата за перевірку.
  2. Учителям постійно увагу приділяти дотриманню норм єдиного орфографічного режиму у філії при написанні контрольних робіт.
  3. Обов’язково  оцінювати ведення зошитів згідно вимог, всі контрольні роботи із внесенням балів до класного журналу.
  4. Кожному учителю зберігати  зошити для контрольних робіт, лабораторних та практичних робіт у кабінетах 1 рік як документи, що належать до переліку шкільної документації.
  5. Вчителям ,які отримали зауваження виправити помилки за 14 днів 
  6. Головам МО обов’язково опрацьовувати з вчителями «Вимоги до оформлення письмових робіт» на засіданнях протягом начального року.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. фертак наталя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
21 січня 2020
Переглядів
8976
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку