ДЖЕРЕЛА ОРГАНІЧНОГО ЗАБРУДНЕННЯ ТЕРИТОРІЇ МІКРОРАЙОНУ

Про матеріал
ДЖЕРЕЛА ОРГАНІЧНОГО ЗАБРУДНЕННЯ ТЕРИТОРІЇ МІКРОРАЙОНУ Дуже надіюсь,що комусь підійде ця презентація для учнів 9 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЖЕРЕЛА ОРГАНІЧНОГО ЗАБРУДНЕННЯ ТЕРИТОРІЇ МІКРОРАЙОНУ

Номер слайду 2

Забруднення ґрунтів — вид антропогенної трансформації ґрунтів, при якій вміст хімічних речовин у ґрунтах, які піддаються антропогенному впливу, перевищує природний регіональний рівень їх вмісту у ґрунтах.

Номер слайду 3

Вплив людини В результаті розвитку господарської діяльності людини відбувається: У нормальних природних у мовах усі процеси, що відбуваються в ґрунті, знаходяться в рівновазі. Але нерідко в порушенні рівноважного стан ґрунту винна людина.

Номер слайду 4

Сільськогосподарська земля. В даний час на кожного жителя нашої планети припадає менше одного гектара орної землі І ці незначні площі продовжують скорочуватися через недотепну господарську діяльність людини. Величезні площі родючих земель гинуть при гірничопромислових роботах, при будівництві підприємстві міст. 1 людинунаменше1 га орної землі

Номер слайду 5

Ерозія. Ерозія ґрунту — руйнація і змив родючого прошарку водою і вітром. Ерозія в даний час стала всесвітнім злом. Підраховано, що тільки за останнє століття в результаті водяної і вітрової ерозій на планеті втрачено 2млрд га родючих земель активного сільськогосподарського користування.

Номер слайду 6

Причини ерозії

Номер слайду 7

Забруднювачі ґрунтів. Одним із наслідків посилення виробничої діяльності людини є інтенсивне забруднення ґрунтового покриву. У ролі основних забруднювачів ґрунтів виступають:

Номер слайду 8

Забруднення свинцем. Ще більш масовий і небезпечний характер носить забруднення ґрунтів свинцем. Відомо, що при виплавці однієї тонни свинцю в навколишнє середовище з відходами викидається його до 25 кг. З'єднання свинцю використовують в якості добавок до бензину, тому автотранспорт є серйозним джерелом свинцевого забруднення. Особливо багато свинцю в ґрунтах уздовж значних автострад.

Номер слайду 9

Забруднення добривами. Особливо небезпечні стійкі органічні сполуки, застосовувані в якості отрутохімікатів. Вони накопичуються в ґрунті, у воді. Але найголовніше — вони включаються в екологічні харчові ланцюги, переходять із ґрунту і води в рослини, потім у тварини, а в остаточному підсумку потрапляють із їжею в організм людини.

pptx
Додано
1 листопада 2022
Переглядів
8253
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку