«Еко-свійські тварини» (еко творчість з квітів, фруктів та овочів)

Про матеріал
Свійські тварини — це види тварин, що повністю або частково утримуються людиною, живуть з людиною та розводяться нею. Завдання дорослого – навчити дитину бачити красиве у природі .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Еко-свійські тварини» (еко творчість з квітів, фруктів та овочів)

Номер слайду 2

Свійські тварини — це види тварин, що повністю або частково утримуються людиною, живуть з людиною та розводяться нею.

Номер слайду 3

Тисячі років тому люди почали приручати диких тварин і згодом деяких змогли одомашнити. Свійськими ставали лише ті, які приносили користь.

Номер слайду 4

Більшість свійських тварин втратили здатність до самостійного існування в дикій природі. У наш час їх нараховують близько 25 видів.

Номер слайду 5

Це — вівця, коза, корова (бик), кінь, свиня, осел, верблюд, північний олень, кріль, кіт, курка, качка, гуска, індик, ставковий короп, бджола медоносна й шовковичний шовкопряд та інші. Насамперед люди одомашнили собаку — свого вірного друга й помічника.

Номер слайду 6

Складно уявити життя без свійських тварин. Завдяки їм люди отримують:цінні харчові продукти: молоко та молочні продукти, м’ясо, рибу, яйця, мед тощо;сировину для промисловості: шкіру, хутро, тканини (вовну, шовк), пух і пір’я, жири;перегній (гумус) — важливе добриво для підвищення родючості ґрунту;лікарські препарати, вакцини, вітаміни й сироватки;живу тяглову силу: коней, віслюків, верблюдів і собак;помічників або компаньйонів: домашні улюбленці, службові тварини, собака-поводир.

Номер слайду 7

Мета: Продовжити знайомити малят з природними об’єктами навколишнього світу; виховувати естетичні почуття та пізнавальний інтерес до живого довкілля; розвивати в дітей допитливість, уміння спостерігати; удосконавлювати творчу уяву дітей. Створювати умови для екологічного розвитку дітей. Виховувати любов до природи, бажання піклуватися про неї.

Номер слайду 8

Завдання дорослого – навчити дитину бачити красиве у природі

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Фантазуйте та творіть!

pptx
Додано
23 вересня 2023
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку