Екопроект "Проблеми моєї місцевості"

Про матеріал
Мета: формувати в учнів моральних принципів, системи екологічних цінностей, що визначатимуть їхню поведінку і життєву позицію у сфері охорони навколишнього середовища; зацікавити в глибшому пізнанні навколишнього середовища, екологічної проблеми; мотивувати учнів до участі в розв’язанні екологічних проблем; формувати переконання і готовність до конкретних дій по охороні природи, усвідомлювати їх особисту причетність і відповідальність за збереження природних об’єктів; розвивати уміння здобувати нові, багатогранні знання шляхом взаємонавчання та самонавчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховання екологічної культури учнів початкових класів під час реалізації проекту «Як сміття ми приберемо, то й природу збережемо»

Номер слайду 2

Мета проекту: формувати в учнів моральних принципів, системи екологічних цінностей, що визначатимуть їхню поведінку і життєву позицію у сфері охорони навколишнього середовища;зацікавити в глибшому пізнанні навколишнього середовища, екологічної проблеми;мотивувати учнів до участі в розв’язанні екологічних проблем;

Номер слайду 3

Мета проекту: формувати переконання і готовність до конкретних дій по охороні природи, усвідомлювати їх особисту причетність і відповідальність за збереження природних об’єктів;розвивати уміння здобувати нові, багатогранні знання шляхом взаємонавчання та самонавчання.

Номер слайду 4

Основні екологічні проблеми

Номер слайду 5

Забруднення водойм. Якість нашої річки значно погіршилась через вплив людського фактору. Мешканці села часто створюють стихійні смітники на берегах,викидають відходи у водойми. Недосконалими є очисні каналізаційні споруди. Іноді бруд стікає в р. Бучу. У ґрунти вноситься велика кількість мінеральних дорив, що з талими і підземними водами потрапляють у річку. Якість риби у річці погана бо середовище її існування надзвичайно забруднене. Вода в ставках є непридатною для купання. Ретельного аналізу потребує і питна вода.

Номер слайду 6

Стихійні сміттєзвалища. У селі Мотижин щоп’ятниці є організований вивіз сміття на сміттєзвалища, але багато людей не знають про це, і це призводить до того, що у певних місцях існує велике скупчення непотрібних речей та відходів, що призводить до забруднення вулиць та місць громадського відпочинку.

Номер слайду 7

Небезпечне виробництво. На сьогоднішній момент відбувається надмірне використання засобів хімічного захисту рослин,що призводить до спустошення і омертвіння ґрунтів

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Наші рекомендації1)Організувати плановий,постійний вивіз сміття з села.2)Припинити засмічення водойми р. Бучі та ставків.3)Прагнути використовувати природні засоби для підвишення врожаю.4)Пам’ятати, що вирішення будь якої проблеми у руках самої людини!5)Бережіть природу і красу рідного краю!

pptx
Додано
18 лютого 2019
Переглядів
9578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку