Екскурсія. Краєзнавча робота.

Про матеріал
Екскурсії у колі однокласників та друзів для дітей здаються великими пригодами, спогади про які, разом зі світлинами, залишаться на все життя. Під час весняних канікул, учні 3-10-х класів Хрещатицького НВК разом зі своїми вчителями: Калинюк В.Я., Лобач О.І., Скрипничук Н.Я., Ткачук І.П. та Петрусяк О.М. здійснили екскурсію-подорож до древнього міста Кам’янець-Подільський та печери «Кришталева».
Перегляд файлу

Цікаві канікули

Екскурсії у колі однокласників та друзів для дітей здаються великими пригодами, спогади про які, разом зі світлинами, залишаться на все життя.

Під час весняних канікул,  учні 3-10-х класів  Хрещатицького НВК разом зі своїми вчителями: Калинюк В.Я., Лобач О.І., Скрипничук Н.Я., Ткачук І.П. та Петрусяк О.М.   здійснили екскурсію-подорож до древнього міста Камянець-Подільський та печери  «Кришталева».

Мета та завдання екскурсії:

  •         ознайомитись з природою та історією рідного краю;
  •         дізнатись про історичні пам’ятки Кам’янця Подільського, їхніх творців та історію будівництва.
  •         ознайомитись із печерою  «Кришталева» , що є геологічною пам'яткою природи загальнодержавного значення в Україні.

Дуже цікаво було побачити фортецю в місті  Кам’янець-Подільський.  Проте,  жодного серця не залишить байдужим і саме древнє місто.  Його історія  дивує та зачаровує, але ясно одне – сірі стіни старої фортеці назавжди залишаться символом могутності протягом багатьох століть.   На згадку купили собі чудові сувеніри, зробили безліч фотографій. Шкода прощатися із фантастичним містом, красою Поділля, проте, під землю заглянути хочеться майже всім. Цікаво…                                                                                                                     Нашу подорож ми продовжили до однієї з найбільших гіпсових печер Європи – “Кришталевої” – знаходиться вона в с.Кривче Борщівського району Тернопільської області. За незвичну красу Кришталеву печеру називають підземною перлиною Поділля.  Печера “Кришталева” найбільш досліджена печера Тернопільської області. Сьогодні “Кришталева” привертає увагу спеціалістів, геологів, спелеологів всього світу, а також туристів ,вона має загальну протяжність 23 км, з яких на екскурсійний маршрут випадає близько 2,5 км.                                                                                                                  Кам’яні мережива, дивовижні скульптури, дивні кристали, прекрасні гроти і зали – це ті незабуті враження, з якими кожен з нас повертався додому.             Під час екскурсії нудьгуючих не було. В автобусі тільки й розмов про могутню фортецю, про печеру, про кажанів.                                                                   Втомлені, але приємно здивовані всім побаченим, повернулися додому.               Ми отримали велике  задоволення від цікавої поїздки.           

Вчитель географії Калинюк В.Я.

doc
Додано
18 лютого 2020
Переглядів
672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку