Екскусія на швейну фабрику

Про матеріал

Екскусія на швейну фабрикурррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррррммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммммшвпмсгвпмсшвпшнспвугспвщгсигщвпс7веу98нузмрдвмпншвамк87усх0йнмсрщвпим врлім лрсидшсрвщпр7ука87уе9спа8ущпсшувпс97уц5ецху09рсєфзсрщвшіжп6мкукц9спщвгшрсгпвіаі

Перегляд файлу

 Екскурсія на швейну фабрику

Мета і завдання екскурсії: ознайомитися з швейною фабрикю ,її  виробничим процесом, принципами розміщення, організацією та структурою виробництва; зі змістом праці людей цієї професії;з заходами по збереженню навколишнього середовища; розвивати знання про спеціалізацію, кооперування та комбінування;формуваим уміння аналізувати та робити висновки при складанні економіко-географічної характеристики місцевого підприємства на основі отриманих матеріалів підчас екскурсії.

Обладнання: зошит (блокнот), ручка або олівець, фотоапарат.

План проведення екскурсії

1.Підготвка учнів до екскурсії

-Які професії ви знаєте?

-Як ви розумієте прислів'я:

Без сокири — не тесляр, без голки — не кравець. Швець без чобіт, а тесля без воріт.

Коваль клепле, доки тепле.

 

Говорять, що у світі існує понад дві тисячі професій. І це чудово! Адже кожен може вибрати собі майбутню професію, виходячи зі своїх здібностей і уподобань. Хоч прийняти остаточне рішення нелегко.

Які головні причини, що спонукають до вибору майбутньої професії? По-перше, вона повинна бути цікавою. Захопливе заняття, що справді приносить задоволення, — одна зі складових щастя людини. Найголовніше — серед безлічі професій знайти свою, — це основна мета екскурсій на виробництво.

Сьогодні багато промислових підприємств відчиняють свої двері і дають можливість спостерігати за процесом створення того, що кожного дня ми бачимо в магазинах чи в повсякденному житті.

Ми підемо на екскурсію на швейну фабрику.

Екскурсія — спосіб ознайомлення з організацією виробництва, технікою, технологією й основними професіями різних підприємств. Завдяки екскурсіям ми знаємо, як печуть хліб, чим та коли прасують шкільну форму на швейній фабриці, а ще чому шоколад коричневий і такий смачний.

Значення екскурсій полягає передусім у тому, що вони ознайомлюють із сучасним виробництвом, розкривають світ професій.

 

2.Вступний інструктаж

- Щоб екскурсія на виробництво була успішною і безпечною, потрібно дотримуватися правил поведінки на виробництві під час її проведення.

Правила поведінки на виробництві під час екскурсії

   Виконувати всі вказівки працівника, який проводить екскурсію.

   Не бігати, не кричати, не відволікати працівників підприємства.

   Підходити до обладнання, що працює, тільки з дозволу керівника екскурсії і не ближче, ніж за 1 (один) метр від нього.

   Всі запитання, які виникають, ставити тільки керівнику екскурсії.

   Не брати з собою на екскурсію продукти харчування та предмети, які можуть викликати забруднення або пошкодження обладнання та готових виробів.

3. Огляд підприємства,пояснення спеціаліста

- Сьогодні ваше завдання ознайомитися  з історією Корсунь-Шевченківської швейної фабрики,процесом виробництва,організацією та структурою виробництва. А проводитиме екскурсію директор фабрики Світлана Іванівна Шморгун.

Історія Корсунь-Шевченківської швейної фабрики розпочалася у червні 1946 року, коли півтора десятки швачок на власних машинках почали виготовляти такий потрібний після війни одяг. Підприємство росло, розвивалось і розбудовувалось, і вироби з Корсунь-Шевченківською маркою в 70-80 роках минулого століття знали практично в усьому тодішньому СРСР.

Вистояла і вижила фабрика – єдина з усіх подібних на Черкащині – і під час економічної кризи, викликаної розпадом Союзу. Вже два десятиліття Корсунь-Шевченківські швейники успішно працюють з європейськими партнерами, шиють різний спецодяг на їй замовлення. Це стало можливим завдяки професійності колективу, який зумів у короткий строк забезпечити європейську якість роботи.

 З 1995 року  і на сьогодні Корсунь-Шевченківська швейна фабрика закрите акціонерне товариство. Основний напрям діяльності на сучасному етапі – співпраця з німецькою фірмою на умовах переробки давальницької сировини нерезидента,виконання замовлень підприємств Черкащини на тих самих умовах.

 Спеціалізується підприємство на виготовленні робочого одягу для працівників різних напрямів трудової діяльності :комбінезони,напівкомбінезони,куртки,жилетки,робочі костюми,медичні костюми.

Сукні, блузки, костюми, штани, спідниці — усе це і багато інших речей — робота кравця. Професія кравця дуже відповідальна і цікава. А яку фантазію він має! Адже кожна одежина повинна бути особливою. І гарною: на всі смаки.

Не менш цікавою є професія інженера-конструктора. Вона складна і відповідальна, адже інженер-конструктор має ґрунтовно володіти не тільки теоретичними знаннями, а й мати великий практичний досвід. Він проектує техніку й устаткування. Будні конструктора — розробка технологічних схем, розрахунки та креслення вузлових елементів і деталей механізмів, підготовка технічних завдань для виробництва, авторський нагляд за виготовленням і випробуваннями. Робота інженера не закінчується на стадії проектування та розрахунків. «Слабкі місця» конструкції виявляються на випробуваннях. За допомогою спеціальної діагностичної апаратури конструктор може протестувати характеристики літака, прохідність джипа, герметичність підводного човна. Він спілкується з випробувачами техніки, з’ясовує, наскільки машина зручна у використанні, за необхідності, доопрацьовує конструкцію.

- На цьому наша екскурсія закінчена. Може у вас є якісь запитання?

4.Виконання практичного завдання

Свої спостереження за об’єктами екскурсії вам потрібно описати у технологічній картці-звіті так:

• Що я знаю про виробництво, на яке відбувалася екскурсія.

• Про що хочу дізнатися.

• Про що я дізнався (дізналася).

• Що мене найбільше вразило.

• Де я можу використати ці знання.

 5. Підведення підсумків екскурсії

- Діти,ось ви і побували на екскурсії.

- Вам сподобалася екскурсія?

- Що вас вразило найбільше?

- Вашим завданням буде зробити стінгазету,а по бажанню можете написати твір «Мої враження від екскурсії на швейну фабрику».

docx
Додав(-ла)
Розсоха Юлія
Додано
2 червня 2018
Переглядів
3785
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку