Електронні бібліотеки України

Про матеріал
презентація на тему: "Електронні бібліотеки України" для учнів 4 класу. В презентації присутні діючі посилання на електронні бібліотеки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЕЛЕКТРОННІ БІБЛІОТЕКИ УКРАЇНИПочаткова освіта

Номер слайду 2

Сьогодні ви дізнаєтеся: Як знаходити в Інтернеті інформаційні матеріали;Про електронні бібдіотеки для дітей;Найвідоміші музеї книг;Цікаві факти про бібліотеки та книги.

Номер слайду 3

Комп’ютер — це надійний помічник сучасного школяра. Якщо відшукати потрібну книжку в бібліотеці або магазині не вийшло, вам допоможуть електронні бібліотеки в Інтернеті. Сучасні електронні бібліотеки надають можливість ознайомитися з інформаційними ресурсами бібліотеки, здійснити пошук книжок, отримати довідково - консультаційну інформацію та доступ до електронних інформаційних матерілів, розміщених у вільному доступі на веб-сайтах. Твори, що зберігаються в електронних бібліотеках, можна прослухати, прочитати з екрана монітора, скопіювати в електронну книжку або роздрукувати на принтері.

Номер слайду 4

Пошук інформаційних матеріалів. Найпростішим способом пошуку даних в Інтернеті є пошук за адресою сайта. Однак вона не завжди відома. У таких випадках можна скористатися пошуковими системами або каталогами. Пошукові каталоги — це спеціальні сайти, на яких міститься багато посилань, згрупованих за темами. Пошукові системи використовують автоматичні засоби пошуку. Розгляньте малюнок. Якими пошуковими системами ви вже користувалися? Пошук даних з використанням пошукових систем здійснюється за ключовими словами, які вводять у спеціальне поле пошуку.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Онлайн бібліотеки України

Номер слайду 7

Національної бібліотеки України для дітейhttps://chl.kiev.ua/Дитяча публічна онлайн-бібліотека «Читанка»http://chytanka.com.ua/ Дитячий он-лайн журнал Пізнайкоhttp://posnayko.com.ua/ «Слухай» - онлайн-бібліотека аудіо книг та посилання саме на дитячі казкиhttps://sluhay.com.ua/find/genre=%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0

Номер слайду 8

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЕЛЕКТРОННІ БІБЛІОТЕКИ

Номер слайду 9

Перша електронна бібліотека в Інтернеті з'явилася у 1971 році. Вона має назву «Ґутенберґ» на честь Йоганна Ґутенберґа, який винайшов друкарський верстат. Найбільшою електронною бібліотекою на сьогоднішній день є Всесвітня цифрова бібліотека. Її урочисте відкриття відбулося 21 квітня 2009 р. Засновником цього глобального проекту стала Бібліотека Конгресу США.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
Додано
29 січня 2022
Переглядів
755
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку