Електронні додатки до уроку "Золоте серце матері"

Про матеріал

Показати дітям роль матері в родині, вчити шанувати маму, викликати почуття вдячності за її турботу про сім'ю; ознайомити дітей із земним життям в дитинстві Пресвятої Богородиці; розвивати уміння формулювати оцінні судження; вдосконалювати вміння правильно висловлюватися; виховувати любов до матері та шанобливе ставлення до старших, до народних традицій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗОЛОТЕ СЕРЦЕ МАМИ

Номер слайду 2

Отче Боже глянь на діти, На дрібненькі Твої квіти. Світи сонцем і зіркам Над малими школярами. Дай нам сили і охоти До науки, до роботи, Щоб росли ми здоровенькі На потіху батька й неньки. Дух Святий хай з нами буде, Щоб з нас стали добрі люди. Молитва

Номер слайду 3

«При сонечку – світло, а при матінці - добре»

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Ми вічно прагнем вирости А вона за нас радіти, Ми без неї – сироти, А для неї завжди діти.

Номер слайду 6

Продовжте ряд пестливих слів про маму: Матуся – мама, матінка, ненька,…. Рідненька – люба, ріднесенька, дорога,….

Номер слайду 7

З чим можна порівняти маму? Мама – мов сонечко, мов зірочка,….

Номер слайду 8

Закінчити речення: Я люблю свою маму за те, що… Я допомагаю мамі…

Номер слайду 9

Пресвята Богородиця

Номер слайду 10

Праведні Іоаким і Анна

Номер слайду 11

Поетична хвилинка Три обереги має Україна: То Матір Божа, мати – Батьківщина, Та мати – жінка, що вас народила, І пестила, й від лиха боронила . Без трьох матусь цих нам життя немає, Бо Матір Божа нас охороняє. А Україна – то земля родинна, Вона для нас мов пісня солов’їна. А мати – жінка, хто ж така вона? Сувора чи весела, чи сумна. Так, дійсно, вона всякою буває, Бо щире, ніжне, чисте серце має. Те серце переборить всі прегради, Лише б дитина могла щастя мати. І якщо було б так, що для дитяти Потрібно було б серденько віддати, То не вагаючись і миті, тая ненька Назавжди віддала б своє серденько.

Номер слайду 12

ікони «Жони мироносиці»

Номер слайду 13

Знайди свою пару: закінчи прислів'я. Шануй батька й неньку - буде тобі скрізь гладенько. У дитини заболить пальчик, а у матері – серце. Яка сім'я, такий і я. Який кущ – така й калина, яка мати – така й дитина. Мати однією рукою б'є, а другою – гладить. Хто не шанує свою матір,той накликає на свою голову прокляття.

Номер слайду 14

Гра «Букет для ненечки».

Номер слайду 15

Завжди пам’ятайте про три обереги вашого життя: рідну ненечку, що народила й зростила вас; заступницю перед Господом – Пресвяту Богородицю Діву Марію; та про Батьківщину, що дає нам силу та наснагу! Хай вам щастить!

Номер слайду 16

Спільна молитва - подяка. Спасибі, Боже, Від маленьких діток За щастя, здоров’я На довгі літа. Ми виростаєм Розумні й сильні Душею чисті І серцем вільні.

Номер слайду 17

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
6 лютого 2023
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку