Презентація "Літературне читання"

Про матеріал
Заняття з літературного читання для дітей з інтелектуальними порушеннями 3 клас з теми: Знайомі незнайомці. Нузет Умеров «Диктант»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок читання. Тема: Знайомі незнайомці. Нузет Умеров «Диктант»

Номер слайду 2

Вправа «Долоньки»Олександр, підійми, будь ласка, ліву долоньку. Ліва рука йде від серця, на ній ваші емоції, почуття, переживання і очікування. А тепер – праву, вона – ваші знання, хвилювання і сподівання. Нехай ці долоньки обміняються енергетикою, і ми вдало попрацюємо. ( труть долоньками одна об одну)Організаційний момент.

Номер слайду 3

Мовленнєва розминка Вправи для розвитку артикуляції дихання- «Цокання» язиком у ротовій порожнині.- Набравши повітря, якнайдовше вимовити слово ні з поступовим видихом (тричі).- «Маятник» — ротик відкритий в усмішці, язик рухається від лівої щоки доправої (десять разів).

Номер слайду 4

Робота над чистомовкою. Че-че-че,Че-че-че –Бабуся калачі пече. Ча-ча-ча,Ча-ча-ча –Дай, бабусю, калача. Чі-чі-чі,Чі-чі-чі –Їж, будь ласка, калачі.

Номер слайду 5

У поданих словах замість рисок уявляйте букву е та читайте. Першого разу читайте повільно, другого — швидше, третього — дуже швидко. Л-в ж-л- б-р-гф-н ш-рш-нь с-кр-тп-с с-рц- ч-р-пц-х ск-л-т м-нш-м-д ц-м-нт м-ч-тьч-к ш-д-вр С-м-нд-нь т-п-р п-р-цьп-нь з-л-нь ч-тв-р. Гра «Літеру вставляй — слово читай»

Номер слайду 6

Фізкультхвилинкаhttps://www.youtube.com/watch?v=fo. FUav. Vg. Kg4

Номер слайду 7

Мотивація навчальної діяльності. З давніх – давен люди мандрували різними країнами, а з ними і слова. І тому навіть звичні для нас слова мають часто іноземні корені. Ось про таких «знайомих незнайомців» ми і будем сьогодні говорити. Тема нашого уроку «Знайомі незнайомці» І зараз ми прочитаємо вірш із книжки кримсько – татарського письменника Нузета Умерова «Ведмідь – гора», який називається «Диктант». Вона присвячена природі, спільній історії народів Криму, дитячим мріям і турботам.

Номер слайду 8

Аналіз змісту вірша з елементами вибіркового читання— На якій мові діти писали диктант?— Хто за національністю ці учні?— Чому здивувався хлопчик?— Якою поет називає українську мову?— Чому здивувався хлопчик?— Які слова він почув?— Про що вирішив дізнатися хлопчик? Підсумок уроку— Що нового дізналися на сьогоднішньому уроці?— Що вас найбільше вразило?— Який висновок зробили з прочитаного?

Номер слайду 9

pptx
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку