Електронний супровід до уроку "Літературне читання"4 клас. Тема: І. Крип'якевич "Книги за княжих часів"

Про матеріал

Мета: вдосконалювати навички свідомого виразного читання науково - популярних текстів; продовжити знайомство учнів з історією створення книг; розвивати зв'язне мовлення, критичне мислення, творчу уяву; виховувати любов до книг.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок №26 Шкільний мелодійний дзвінок Покликав усіх на урок. Тож не будемо гаяти часуІ полинемо разом із класом. В чарівну країну Знань.

Номер слайду 2

Хочу побажати вам гарного уроку,Щоб було цікаво всім нам працювати,Щоб хотіли дуже всі відповідати. Щоб  допомагало вам вміння міркуватиІ дванадцять балів легко заробляти.

Номер слайду 3

СКОРОМОВКАЯ на руку рукавицю. Одягаю брату Грицю. Він незграбний, ще маленький,Хай не мерзне мій рідненький.

Номер слайду 4

В групах виразно читають твір О. Олеся «Ярослав Мудрий» У фінал конкурсу обирають найкращого читця.

Номер слайду 5

ЗАГАДКАЛежить, мовчить,а сто нерозумних навчить.

Номер слайду 6

«Асоціативний кущ»Книга. Цікава. Розумна. НавчаєКорисна. Оповідання. Мудрість. КазкиІсторія

Номер слайду 7

Вправа «Мікрофон»Що ви знаєте про історію виникнення книги?На чому писалися перші книги?Кого називають першудрукарем словянських книг?

Номер слайду 8

СЛОВНИЧОКМонах – член релігійної громади, який прийняв постриг і дав обітницю вестижиття, відповідне до монастирського статуту. Сажа – чорна порошкова маса, щоутворюється внаслідок неповногозгорання палива й осідає у печах.

Номер слайду 9

Читаємо «буксиром»Мусив гусяче. Телячій рукописи. Писареві друкованих. Цікавився різнобарвними. Назвіть іменники, прикметники, дієслова. Які слова складаються з двох частин? З яких слів утворені ці слова?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Хвилинка - цікавинка. Нестор-Літописець (1056 —1114 рр.) — київський літописець та письменник. Юнаком прийшов до Києво-Печерської обителі та прийняв постриг. Він глибоко цінував істинне знання, з’єднане зі смиренністю та каяттям. У монастирі він виконував обов’язки літописця. З 1073 р. — чернець Києво-Печерського монастиря. Всесвітню славу Нестору принесла його участь у літописанні Київської Русі.

Номер слайду 13

Патріот Руської землі, Нестор обстоював її політичну єдність, виступав проти міжкнязівських чвар. Історію Русі розглядав як частину історії людства. У церковному календарі день ушанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця припадає на 9 листопада. Цього дня в Україні, починаючи з 1997 року, відзначають День української писемності та мови. Так на початку XII ст. виникла перша редакція «Повісті минулих літ». Її написання, безперечно, було справою життя Нестора.

Номер слайду 14

Гра «Закінчи речення»Сьогодні на уроці я дізнався…Мені цікаво було…Я вчився…Свою роботу на уроці оцінюю…Погано. Так собіГарно

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Стисло переказувати прочитане (ст. 42).

Номер слайду 16

pptx
Додано
30 квітня 2018
Переглядів
1666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку