Ембріотехнології. Клонування.

Про матеріал
Сучаснині ембріотехнології та технології клонування, розглядається історія їх розвитку й перспективи використання в медицині, сільському господарстві й промисло­вості.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ембріотехнології. Клонування.

Номер слайду 2

Ембріотехнології та стовбурові клітини Стовбурові клітини (також відомі як шматові клітини) — це первинні клітини, що зустрічаються в усіх багатоклітинних організмах.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ембріотехнології та стовбурові клітини Ембріологія досліджує будову і розвиток зародків різних організмів.

Номер слайду 5

Хоумінг – здатність клітин до міграції в “потрібне місце” (орган, тканину чи ділянку ушкодження) Кріобіологія – галузь біологічної науки, яка займається дослідженням структурно-функціональних властивостей біосистем різного рівня організації під дією низьких температур перегляд відео (https://www.youtube.com/watch?v=71B7um1z4r8)

Номер слайду 6

Виникнення ембріотехнологій Дослідження на мишах, розпочаті в 1955 році, дозволили визначити оптимальний час для запліднення яйцеклітин в лабораторних умовах. Першою «дитиною з пробірки» в СРСР стала Олена Донцова. Найперша «дитина з пробірки» — 25 липня 1978 Луїза Браун.

Номер слайду 7

Клонування  — процес створення ідентичних копій (тиражування) організмів або інших об'єктів у біології, котрі називають клонами.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Домашнє завдання § 22, ст. 133-135 опрацювати, повторити § 19, 20, 21 та § 23, підготуватися до узагальнення з теми

ppt
Додано
15 жовтня 2019
Переглядів
1612
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку