Ерік Вольф Сігал "Історія кохання"

Про матеріал
Презентація складається з блоку про життя письменника, блоку про нагороди та екранізацію твору, блоку термінів (бестселер, масова література та її ознаки), аналізу твору ( тема, ідея, проблематика, головні герої, особливості композиції), порівняльної таблиці Дженні та Олівера, блоку домашнього завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ерік Вольф Сігал«Історія кохання»Американський письменник і сценарист, автор повісті «Історія кохання», яка вважається однією з найбільш читаних книжок ХХ сторіччя.

Номер слайду 2

Народився 16 червня 1937 р. у Нью-Йорці в родині рабина. Вивчив іврит, володів німецькою, французькою, давньогрецькою і латинською мовами. Закінчив школу (Midwood High School) в Брукліні. Навчався в Гарвардському університеті (бакалавр, 1958; магістр, 1959; доктор, 1965).´Сігал був професором грецької та латинської літератури в Гарвардському, Єльському та Принстонському університетах. Почесний співробітник Вольфсон-коледжу Оксфордського університету. Як запрошений професор читав лекції в Мюнхенському університеті, Дартмутського коледжу і Університеті Тель-Авіва.

Номер слайду 3

1968 — написав сценарій до анімаційного музичного фільму «Жовтий підводний човен» (Yellow Submarine), присвяченого групі The Beatles. В кінці 1960-х років Ерік Сігал написав сценарій про романтичне кохання студента Гарварду і студентки Редкліффа, але не зміг його опублікувати, тому перетворив сценарій в повість. У 1970 році повість «Історія кохання» стала бестселером і була перекладена 33 мовами. Однойменний фільм став лідером прокату 1971 року. За сценарій фільму «Історія кохання» був удостоєний премії «Золотий глобус» (1971). У 1977 році опублікував книгу «Історію Олівера», продовження “Історії кохання”.

Номер слайду 4

Сігал автор ряду наукових праць з давньої класичної комедії, перекладав комедії давньоримського комедіографа Тита Макцій Плавта (бл. 254-184 до н.е.), досліджував творчість Евріпіда. З 1975 року був одружений на Керен Маріанне Джеймс, мав двох дочок. Старша дочка – Франческа стала журналісткою і письменницею. Письменник, який страждав від хвороби Паркінсона, помер від серцевого нападу 17 січня 2010 року і був похований у Лондоні.

Номер слайду 5

Бестселер (з англ. bestseller — той, що добре продається) — популярна книжка, яка потрапила до списку тих, які найбільше продаються. Масова література (або тривіальна) — один з двох потоків сучасного літературного процесу (іншим є елітарна література). Масова література — розважальна й дидактична белетристика, яка друкується великими накладами і є складовою «індустрії культури». Використовуючи стереотипи масової свідомості й популістську стратегію завоювання публіки, а також примітизувати художні відкриття «високої» літератури, такі твори передбачають спрощене, комфортне читання. Їх типові ознаки — пригодницький або звульгаризований романтичний сюжет, який має зовнішню напружену динаміку і часто щасливий фінал — «хепі-енд». До масової літератури належать бульварні, лубкові, любовні, детективні, кримінальні романи (бойовики), жанри коміксу, трилеру, фантастичні романи, фентезі.

Номер слайду 6

´Жанр – кіноповість´Тема : любов та відданість, життя та смерть. Історія кохання сина мільйонера Олівера до дочки італійського емігранта Дженніфер.´Ідея: драматичність кохання, людяність. Справжнє кохання допомагає долати негаразди і дає сили наповнювати змістом і ніжністю навіть останні дні життя. Цей твір показує, що коли людина щиро кохає, для неї не має значення ні врода, ні гроші, ні статус, вона може бути просто щасливою.´Проблеми у творі “Історія одного кохання”: цінності життя, стосунків батьків і дітей, бідності й багатства, соціальної нерівностіppt_x

Номер слайду 7

´Головні герої: Олівер Барретт IV, Дженніфер Кавіллері, Філ Кавіллері (батько Дженні), Олівер Баррет III (батько Олівера), Елісон Форбс Барретт — мати Олівера.´Особливості композиції: кільцева композиція: твір починається і закінчується повідомленням про смерть Дженніфер, розділи твору – це окремі епізоди-спогади Олівера. Розв’язка на початку твору, основна частина – не як познайомилися, а як прощалися (за емоційною напругою).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

У творі «Історія кохання» Е. Сігала відображено особливості суспільства і молодіжної культури 1960-1970 років. Розповідь про історію кохання молодих людей сповнена трагізму і водночас іронічного підтексту. Сюжет твору визначають не лише зовнішні колізії, а й внутрішній шлях кожного з героїв, їхнє важке здобуття істини, усвідомлення сенсу буття

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Прочитайте роман. Визначіть до якого виду літератури належить роман (елітарна чи масова література)Прокоментуйте вираз-цитату з книги

Номер слайду 12

pptx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Ніколенко О.М., Зуєнко М.О., Стороха Б.В., Туряниця В.Г., Орлова О.В.)
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
1305
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку