Есе на тему:"Як ми маємо поводитися і як ми поводимося.Реалії сьогодення на прикладах минулого."

Про матеріал

Ця проблемасвоєю важливістю і проблематикою рівняється з такими проблемами як алкоголізм, наркоманія, та проблема СНІДу. На цю тему написано тисячі книжок, трактатів, рефератів ,поезій і т. д. Вічна проблема: правила доброї поведінки або ж як правильно поводитися в суспільстві, компанії, поряд з коханою людиною. Поговоримо?

Перегляд файлу

                         Міністерство освіти та науки України

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

      Есе на тему

 

                  Як ми маємо поводитися і як ми поводимося. 

                                                                                                                                     Реалії сьогодення на прикладах минулого.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                            Виконала

 

                                                                         Ярема Марія Романівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 2018

 

      Ця проблема  своєю важливістю і проблематикою рівняється з такими проблемами як алкоголізм, наркоманія, та проблема СНІДу. На цю тему написано тисячі книжок, трактатів, рефератів ,поезій і т. д. Вічна проблема: правила доброї поведінки або ж як правильно поводитися в суспільстві, компанії, поряд з  коханою людиною.                                                                               Не одноразово їдучи в маршрутці ми чуємо від стареньких бабусь про те яка сучасна молодь погана, не вихована бо не уступає місце старшим людям, вагітним жінкам, бавляться мобільними телефонами, говорять непристойні слова,  однак в своїм есе я вирішила зупинитися не на розділі неписаної людиною книги про поведінку молоді  в маршрутці, залі, вокзалі, а на темі яка є навколо нас кожного дня:  про поведінку між хлопцем та дівчиною.

 Читаючи французькі романи ми бачимо як хлопці, чоловіки шляхетно поводяться з дамами: вічливі слова, теплота та ласка, море поцілунків та кохання, кохання, кохання...  Рицарі середньовіччя мали своїх дам серця які були для них ідеалом, втіленням безмежної красоти та ласки. Вони за них боролися і не одноразово ішли на смерть через них.                                                                                    Читаючи вже сучасніші книжки ми бачимо , що всюди культура, вихованість на вищому рівні – цвети, любовь, мороженое.                                                              Однак ми живемо в 21 столітті і все що виглядало колись гарно, шикарно, романтично зараз виглядає невиховано і в окремих моментах вульгарно. Слід погодитися що не все так змінилося, однак стосунки між чоловіком та жінкою зазнали змін. Тут можна для прикладу навести першу статтю, яку я використала для свого есе де написані такі своєрідні правила поведінки, не в ресторані, кіно, де як відомо сучасна молодь не дуже та й ходить, для прикладу я вибрала буденну ситуацію в якій кожен із нас був, перший похід хлопця з дівчиною на дискотеку. Отже коротко викладаю основну думку статті в тезовому вигляді

1. Вибираючись на дискотеку ви маєте попередити свою супутницю на деякий час раніше, аби ця подія не стала для неї неприємною несподіваною.

2. Перед самою прогулянкою зайдіть до неї додому та привітайтеся з батьками, спитайте до котрої години можна погуляти, поможіть їй вдягнути пальто, проведіть до авто та поможіть їй сісти.

3. На дискотеці потанцюйте з нею, принаймні перший та останній танець аби вона приємно провела час.

4. Дбайте аби дівчина мала в достатку прохолоджуючих напоїв

5.До танцю просіть легким поклоном.

6. Після танцю подякуйте їй(вона, звичайно, подякує й Вам), не залишайте її посеред зали, проведіть її на те місце де вона сиділа перед танцем.

7. У залі не жуйте гуми.

8. Не сидіть заклавши ногу на ногу.

9. Після дискотеки відвезіть свою товаришку додому і відведіть її до дверей її помешкання.

10. не забудьте сказати своєму товаришеві що приємно провела з ним час. *

  Звичайно не слід забувати і про такі дрібнички як не тримати руки в кишенях, не відригуватися, не зівати.**                                                                                                                     На мою думку немає нічого кращого з написаного як те яке ґрунтується на реальних подіях .Тому напишу побачені реалії на власні очі. отже 5 пунктів про те як зустріч відбувається тепер в 2007 році.

  1. Хлопець не іде до хати дівчини, а дзвонить до неї на мобільний і каже щоб вдягалася швидше. Дівчина в свою очередь на питання мами хто дзвонив каже що подружка і швиденько виходить з хати
  2. На дискотеці звичайно ніякий хлопець не подає руки просячи до танцю, а дивиться в очі і питає -“ що будемо танцювати”- і з надією чекає, що дівчина відповість що не хоче .
  3. Коли просиш купити тобі щось пити то він ніжно, акуратно з невеликим острахом витягає тобі 2 гривня і каже” ти не маленька сходи з подружкою ти що не бачиш що ми ромовляємо”.
  4. Гумка, свята річ, продукт який купують та жують оптово, позакидаючи ногу на ногу як хлопці так і дівчата.
  5. Відводячи дівчину додому, хлопець, звичайно, не веде її до дому бо боїться тата, а за кілька метрів до хати зупиняється, ніжно цілує її в губи, і ввічливо каже” іди додому спати я завтра до тебе подзвоню”.

Звичайно можна погодитися, що є хлопці більш культурні та виховані, однак так як я описала вище, так поводяться хлопці в нашому місці і на нашій дискотеці.

 Закінчуючи своє есе можна вказати і на те що і дівчата тепер не ідеальні, замість ввічливих - вульгарні слова, не спідничка, а протерті штани, і вже напевно немає дівчини, яка б була ввічливою, елегантною, як дами минулих віків.

 Питаючи поради яка б тема була доброю, мені відповіли, що краще вибрати щось про моду, юридистику, мультимедіа. Однак я вважаю що для того аби бути чи юристом, чи актором треба перш за все вміти правильно поводитися в суспільстві, а отже, знати правила доброї поведінки.

 А щодо відносин між хлопцем та дівчиною то слід вказати що дівчина це ніжне створіння яке завжди потребує чоловічої уваги та турботи, а хлопець це – людина яка має її оберігати, дарити тепло та ласку. А коли так буде то буде на світі і мир і добро, і молодь буде знати що немає нічого привабливішого в людині як її вихованість,а  не телефон і дорогий одяг як, нажаль, це є зараз.

 

 __________________________________________________________________________                                                                                                                                            

 

 *Правила доброї поведінки. Зібрали Ф. Любицька та О. Кузьмович. , Торонто. 1989 р., 12 – 13 ст.

** ОДУД. Як треба поводитися в товаристві. Аугсбург., 1947. 20-30 ст.

doc
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку