Сценарій позакласного заходу "Свято талантів"

Про матеріал

Матеріал позакласного заходу дає можливість підняти самооцінку учнів, допомагає дітям відкривати особисте "я" на прикладі життя визначних людей минулого.

Перегляд файлу

 

Свято талантів

 

Вед.:   Вітаємо, друзі!

Вед.:   Доброго дня, шановні гості!

Вед.: Доброго дня, талановиті учні 9-х класів нашої школи!

Вед.: Думаю, свято буде веселим і несподіваним!

Вед.: Тож берімось до роботи.

Приготуйте всі долоні – щоб дужче плескати,

       вуха – щоб краще чути,

щічки – щоб веселіше посміхатись!

 

Вед.:  Адже у нас сьогодні – вернісаж!

Вед.: І не просто вернісаж, а свято обдарованих, талановитих особистостей, які у цьому навчальному році підняли себе на щабель вище !

 

Вед.:  Як ми усміхнемось - і сонце ласкаво засяє,

   Прокинуться луки, ліси і поля,

   Усе навколо зацвіте і заспіває

( Пісня  про гарний настрій)

Вед.:     Навчання - це нелегкий труд
             Достойний слави і пошани.
             І зараз на олімп зійдуть
             Призери дисциплін навчальних.

Вед.: Ой, а хто це до нас завітав? Не можу пізнати.

Гр. Сковорода. Я відома Вам людина. Більше 20 років провів у мандрах Україною. Ваші сучасники  вважають мене видатним філософом, письменником, вченим. Імя ж моє Григорій Сковорода. Воно Вам відоме?(Звертається до залу).

Вед.: Я дуже здивована, що ви до нас сьогодні завітали. Скажіть, будь ласка, наступні слова про вас – це правда. «Уставав дуже рано, їв раз на день, без м'яса і риби, був завжди веселий, сильний, рухливий, з усього задоволений, до всіх добрий, усім готовий послужити. Поважав і любив добрих людей без різниці їх стану, навідувався до хворих, розважав сумних, ділився останнім з тим, хто нічого не мав»

 

 

Гр. Сковорода. Так, мушу зізнатись, що це про мене. Але сьогодні я хочу оголосити тих девятикласників, які досягли найкащих результатів у предметних олімпіадах, наукових конкурсах. Хочу Вам сказати, дорогі друзі, що вперед будь-яку країну рухає наука. Саме наукові досягненя сьогодні роблять народ заможним, а країну розвиненою. Цей згорток, що в моїх руках,  дає можливість засвідчити, що майбутні науковці серед Вас є. (Розгортає згорток, запрошує на сцену переможців олімпіад, конкурсів).

Вед.: Отже, переможцям усім у навчанні

   найкращі наші побажання!

         Розвивайтеся, дерзайте,

           геніями виростайте!    

 

Вед.: Для вас музичний дарунок.

 

ІІ блок

 

Вед.: У мене, ось поглянь! (показує картину). Сьогодні якийсь чарівний день! Я хотіла одразу опанувати кілька видів творчості, та це складна справа. Потрібно довго вчитися та наполегливо працювати!

 

Вед.: Ти знаєш, і я вражена досягненнями наших учнів-девятикласників у мистецькій галузі. І тому з великим задоволенням запрошу на сцену обдарованих музикантів, співаків, танцюристів, майбутніх художників, акторів, письменників.

 

Вед.: Ой, а хто це до нас завітав? Вибачте, але я не можу Вас упізнати.

 

Марія Заньковецька. Добрий день, дорогі друзі. Гадаю, серед Вас багато прихильників прекрасного? Усе своє життя я намагалася нести прекрасне людям через гру на сцені. Я акторка знаменитого театру корифеїв. Імя моє Марія Заньковецька. Згадуєте таку актрису?

 

Вед.: Так, мої друзі і я Вас знаємо. Скажіть, будь ласка, а правда, що коли Ви були на гастролях В Петербурзі, Вас цар запрошував стати актрисою Імператорського театру.

 

Марія Заньковецька. Так, це правда. Але все моє життя було повязане саме з українським театром. Це була моя місія на цьму світі. І гроші мене спокусити не могли. Думаю, що й серед Вас є учні, для яких мистецтво стане професією, і ви зумієте стати щасливими саме в цій галузі людського життя. А зараз я хочу запросити на сцену юних  художників, співаків, музикантів, танцорів, юних акторів, письменників- початківців.

 

Вед.: Для Вас наші актори-новатори пропонують уривок зі знаменитої «Наталки Полтавки»

 

ІІІ блок

Вед.: Дорогі друзі, усі ми розуміємо, що фізкультура, спорт і здоров’я ідуть поруч. Багато серед Вас учнів, які займаються спортом. Для когось це просто юнацьке захоплення, а хтось, очевидно, мріє займатися спортом у майбутньому, хоче, щоб це стало його професією.

 

Вед.: Серед випускників нашої школи є багато спортсменів, що досягли висот на звмаганнях не тільки українського , а й європейського рівнів. Навіть є такі, що брали участь в Олімпійських іграх.

Перед тим, як запросити на сцену  наших спортсменів, пропонуємо вашій увазі реп на слова Бурлаки Ілдлі «Здоровим бути модно і красиво».

 

(Виконують реп учні)

 

Вед: А тепер запрошуємо на сцену наших спортсменів.

 

Для вас цей танцювальний подарунок.

 

 

Вед.: Нехай же щирий сміх юнацький

    Над Україною луна!

    Тож побажаєм собі разом:

 

Здоровя, радості , добра.

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Павлова Ольга
    Дякую. Цікавий сценарій.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
docx
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
587
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку