Етапи створення презентації та вимоги до її оформлення

Про матеріал
Презентація на тему: Етапи створення презентації та вимоги до її оформлення(містить у собі практичні вправи, головні поняття та домашні завдання)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Етапи створення презентації та вимоги до її оформлення

Номер слайду 2

Знайди зашифровані слова:{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}няебутекстпрезентаціцирвдчькпясиэопназмаллабяиінзбакмалюноктйцхлігиназдегонкаисб

Номер слайду 3

Актуалізація знань. Що таке комп'ютерна презентація?Для чого необхідно створювати презентації?Що є основним об'єктом комп'ютерної презентації? Які об'єкти можна розмістити на слайді комп'ютерної презентації?

Номер слайду 4

Етапи створення комп'ютерної презентації: Визначення мети презентації – з'ясувати для чого створюється презентація, в яких умовах та ким буде переглядатися презентація. Пошук і відбір матеріалів – текстових, графічних, звукових, відеоматеріалів. Визначення структури презентації – визначити послідовність розміщення матеріалів, кількість слайдів, їх заголовки, спланувати вміст кожного слайду, вибрати макет. Створення комп'ютерної презентації в середовищі редактора презентацій - додавання слайдів, розміщення на них текстових, графічних та інших об'єктів, їх редагування та форматування.

Номер слайду 5

Вимоги до структури комп'ютерної презентації:презентація починається з титульного слайду;матеріали розміщують в хронологічній або логічній послідовності;кожен слайд повинен містити заголовок, що описує основну ідею вмісту цього слайду.

Номер слайду 6

Вимоги до обсягу та оформлення тексту в комп'ютерній презентації:на слайді розміщувати не більше 6-8 рядків, по 6-8 слів в рядку;текст повинен складатися з простих речень та бажано коротких слів;достатній розмір символів тексту, не менше ніж 24 пт.

Номер слайду 7

Вимоги до графічних об'єктів слайдів:кількість зображень не повинна переобтяжувати сприйняття вмісту слайду;на зображеннях повинні добре розрізнятися деталі;на одному слайді розміщувати зображення одного типу: або фотографії, або мальовані зображення;навколо об'єктів слайду залишати поля (бажано однакової ширини).

Номер слайду 8

Вимоги до загального оформлення слайдів комп'ютерної презентації:слайди бажано оформлювати в одному стилі;в кольоровій гаммі презентації використовувати не більше ніж 2-3 кольори та 2-3 їх відтінки;для демонстрації на екрані монітора фон повинен бути в темних відтінках, а для демонстрації з використанням проектора колір тла має бути світлим;не використовувати фотографії як фон слайдів;колір тексту має бути контрастним до кольору тла.

Номер слайду 9

Вправа «Знайди помилку»

Номер слайду 10

Слайд 1

Номер слайду 11

Слайд 2

Номер слайду 12

Слайд 3

Номер слайду 13

Слайд 4

Номер слайду 14

Слайд 5

Номер слайду 15

Домашня робота: Сторінка 42-48, прочитати

pptx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
5018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку