Фанера.Правила безпеки при роботі з лобзиком.Організація робочого місця.

Про матеріал
Тема уроку: Фанера.Правила безпеки при роботі з лобзиком.Організація робочого місця. Мета уроку. Формування практичних умінь та навичок роботи з лобзиком; закріплення знань про фанеру; Організація робочого місця; Правила безпеки при роботі з лобзиком. Розвиваюча: розвивати в учнів вимірювальну точність, окомір. Виховна: виховувати акуратність, виконавчу дисципліну, терпіння та творче ставлення до праці. Об'єкт навчальної праці: проектний виріб (контурна іграшка або брилок для ключів). Обладнання: фанера (4-5 мм), лінійка, олівець, копірка, ескіз, лобзик, свердло, шуруповерт, проектор, комп'ютер Тип уроку: формування практичних вмінь та навичок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фанера. Правила безпеки при роботі з лобзиком. Організація робочого місця.

Номер слайду 2

Фане́ра — композитний матеріал у вигляді шаруватої клеєної деревини, що складається із склеєних між собою трьох і більше листів лущеного шпону із взаємно перпендикулярним розташуванням волокон деревини в суміжних шарах. Шпон  — це тонкий лист деревини товщиною 0,35-4,0 мм. Існує струганий, пиляний і лущений шпон. Використовується для виготавлення фанери. Матеріал виробляють методом розпилу, стругання або лущення. В якості початкової сировини зазвичай виступають колоди та бруски дерева.

Номер слайду 3

З фанери виготовляють пайоли, банки і транці для надувних човнів, деталі корпусного набору малих суден. Але на уроках трудового навчання ми будемо випилювати з фанери цікаві вироби.

Номер слайду 4

Правила безпеки при роботі з лобзиком. Працюючи лобзиком, необхідно дотримуватися таких правил безпечної праці та санітарно-гігієнічних вимог.1.    Працювати в халаті або фартуху в береті або косинці.2.    На робочому місці мають знаходитися лише ті інструменти й предмети, які безпосередньо потрібні для виконання практичного завдання.3.    Користуватися слід лише справним, добре налагодженим інструментом.4.    Інструменти й пристосування слід розташовувати на верстаку таким чином, щоб вони не виступали за межі верстака й не падали додолу.5.    Випилювальний столик має бути надійно закріплений.6.    У процесі роботи слід сидіти прямо.7.    Пилочку лобзика слід тримати перпендикулярно до заготовки.8.    Пиляти потрібно рівномірно, виконуючи рухи вгору-вниз, не натискаючи сильно на пилочку, щоб вона не зламалася.9.    Пальці рук не можна розміщувати близько та навпроти руху пилочки.10.    Працюючи інструментом, не можна відволікатися і заважати працювати іншим.11.    Забороняється здмухувати тирсу, яка утворилася в результаті пиляння. Прибирати її необхідно щіткою-зміталкою.12.    Після завершення роботи інструменти потрібно покласти у відповідне місце, а робоче місце прибрати, здати роботу учителю.

pptx
Додано
13 квітня 2021
Переглядів
1263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку