«Фантастичний світ. Колективна робота. Аплікація в техніці пластилінопластики». Презентація уроку"

Про матеріал

Використання мультимедійного супроводу уроку допоможе дітям "пірнути" у підводний світ і прийти на допомогу Аріель, краще осмислити поняття "пластилін, аплікація, стека, пластилінопластика", оволодіти способами малювання пластиліном та прийомами роботи, що дало чудовий кінцевий результат. Відео до уроку "Підводний світ" та масовка "Автобус колесами жу-жу-жу" можна знайти у УouTube на каналі "Валентина Адамчук". Перепрошую за незручності, бо презентація не закачувалася.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фантастичний світ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фантастичний світ. Аплікація в техніці пластилінопластики.

Номер слайду 8

Пластилін (італ. plastilina, від грец. plastos — ліпний) — матеріал для виліплювання. Виготовляється з очищеного дрібного порошку глини із додаванням воску, сала та інших складових, що запобігають висиханню. Буває різнокольоровим.

Номер слайду 9

Стека (італ. stecca) — спеціальний інструмент для роботи із глиною та іншими м’якими матеріалами; дерев’яна, кістяна чи металева паличка із розширеними у вигляді лопатки кінцями.

Номер слайду 10

Аплікація (від латинського applicatio) — накладання, пристосування, приєднання до якоїсь поверхні. Аплікація буває плоскою, випуклою, одноколірною і багатокольоровою (або просто кольоровою) Сюжетна аплікація включає розміщення декількох різних об'єктів, пов'язаних разом загальною темою або історією.

Номер слайду 11

Застосування аплікації Аплікація широко застосовується у різних сферах діяльності людини: - у оформленні вітрин, афіш, реклам; - у театрі – оформлення сцен, декорацій, ескізів; - у проектуванні – ескізів інтер’єрів; - у швейній промисловості – використання аплікаційних деталей на одязі, аксесуарах; - у художніх творах – як самостійний вид мистецтва.

Номер слайду 12

Пластилінопластика- художнє малювання пластиліном – захоплююче та корисне заняття. Картинка стає рельєфною, неначе оживає.

Номер слайду 13

Способи малювання пластиліном:малювання джгутиками;малювання цілими деталями (декоративний прийом);мозаїка з маленьких пластилінових кульок;пластичний (форма витягується з пластичної маси)

Номер слайду 14

Прийоми роботи:притискування; розтирання; розплющування; 

Номер слайду 15

Зовнішня будова тіла риби. ТУЛУБГОЛОВАОЧІЛУСКАРОТПЛАВЦІХВІСТ

Номер слайду 16

Фізкультхвилинка

Номер слайду 17

Фізкультхвилинка Море хвилюється раз. Пестить водичка всіх нас. Море хвилюється два. Руки в воді й голова. Море хвилюється три. Носик закрий, повітря вдихни. В світ підводний пірни.

Номер слайду 18

Для успішної роботи на уроці необхідно: правильно організувати робоче місце;перевірити наявність матеріалів для роботи: пластилін, стеки, шаблони, вологі серветки, клейонка (церата), дощечки;осмислити та відтворити самостійно та послідовно дії; під час практичної роботи не витрачати час на балачки, зосереджено працювати.

Номер слайду 19

Технологічна картка1. Візьми шаблон рибки. Поклади його перед собою на дощечку.2. Обери кольори пластиліну для роботи.3. Відірви шматок пластиліну. Добре розімни його.4. Скачай кульку й придави її до картону. Починай роботу з верхньої частини, щоб виключити торкання долоні з покритими ділянками. 5. Розмаж кульку по картоній основі пальчиками рук або за допомогою стеки.6. Стекою відсікай надлишки. 7. Зроби рельєфний малюнок стеками хвостика і плавців рибки.8. Після роботи протри руки серветкою, а на перерві вимий їх теплою водою з милом.9. Прикріпи свою роботу на колективне панно «Фантастичний світ».10. Прибери робоче місце.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Шматок пластиліну на парті дрімає,І, ким він стане, ніхто ще не знає,—Можливо медузою, крабом чи зіркою,Морським коником чи рибкою. Ви потрудіться діти, будь ласка,—Наступить диво, оживе наша казка!

Номер слайду 22

Практична робота

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дякуємо за допомогу!

pptx
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
1758
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку