Фетрові квіти (творча майстерня)

Про матеріал
Творча майстерня (майстер клас з вчителями образотворчого мистецтва) «Фетрові квіти в українському вінку» -Сьогодні я презентую Вам майстер клас «Виготовлення квітів із фетру». Ця тема є ніби доповненням до теми сьогоднішнього уроку «Стиль – забаганка чи поклик душі?». Виконання дизайн – проекту «Традиційні українські народні мотиви у сучасній моді». Адже фетрові квіти можуть оздобити будь – який одяг, а також такими квітами можна прикрасити обручі, віночки. Саме таке заняття Ви можете провести з учнями на гуртку образотворчого мистецтва. -Тож сьогодні ми створимо квітку власними руками із фетру. Результатом нашої діяльності стане створення українського віночка із фетрових квітів. -Прошу Вашої уваги (Звучить пісня Ніни Матвієнко «Квітка – душа») У серці розцвіла чудова ніжна квітка ЇЇ не заховати, видно всім, Мов серце усміхається привітно Незвично у холоднім світі цім Палючий промінь квітку не обломить І не остудить холод пелюстків І злі вітри це диво не зів’януть І не обірвуть, немов листок сухий Бо проросла з небесного насіння Їй благодать небесна сил дала Тече вода і живить їй коріння З душевного святого джерела. -Неповторне диво – квіти. Вони радують, дивують нас своїми кольорами, формами, цвітуть для щастя, для добра, пробуджують у душі такі якості як людяність, ввічливість, щирість і промовисті до тих, кому призначені. -Отже я пропоную Вам переглянути поетапність створення квітки: 1. Візьміть заготовки із фетру круглої форми. 2. Згорніть його вчетверо та зафіксуйте клеєм. 3. Розмістіть на фетровому крузі 4 пелюстки і зафіксуйте клеєм. Зверху приклейте ще 3 пелюстки. 4. Утворилась квіточка. Практична робота. -Кожен з Вас приклейте будь ласка квітку на круглу основу квітку та поділіться враженнями про сьогоднішню зустріч. -Результатом нашої спільної роботи є національний український віночок із фетрових квітів, який залишиться добрим символом у Шубківській школі від вчителів образотворчого мистецтва Рівненського району. На завершення хочеться сказати, що саме творчість відкриває у людській душі ті потаємні куточки, у яких дрімають джерела добрих почуттів. Наше завдання - це не розгубити величезне багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстрів ,а передати це іскристе живе диво наступним поколінням, куди ми можемо вписати і своє ім’я.
Перегляд файлу

Творча майстерня (майстер клас з вчителями образотворчого мистецтва)

«Фетрові квіти в українському вінку»

 

-Сьогодні я презентую Вам майстер клас «Виготовлення квітів із фетру».

 Ця тема є ніби доповненням до теми сьогоднішнього уроку «Стиль – забаганка чи поклик душі?». Виконання дизайн – проекту «Традиційні українські народні мотиви у сучасній моді».

 Адже фетрові квіти можуть оздобити будь – який одяг, а також такими квітами можна прикрасити обручі, віночки.

 Саме таке заняття Ви можете провести з учнями на гуртку образотворчого мистецтва.

-Тож сьогодні ми створимо квітку власними руками із фетру. Результатом нашої діяльності стане створення українського віночка із фетрових квітів.

-Прошу Вашої уваги

(Звучить пісня Ніни Матвієнко «Квітка – душа»)

У серці розцвіла чудова ніжна квітка

ЇЇ не заховати, видно всім,

Мов серце усміхається привітно

Незвично у холоднім світі цім

Палючий промінь квітку не обломить

І не остудить холод пелюстків

І злі вітри це диво не зів’януть

І не обірвуть, немов листок сухий

Бо проросла з небесного насіння

Їй благодать небесна сил дала

Тече вода і живить їй коріння

З душевного святого джерела.

-Неповторне диво – квіти. Вони радують, дивують нас своїми кольорами, формами, цвітуть для щастя, для добра, пробуджують у душі такі якості як людяність, ввічливість, щирість і промовисті до тих, кому призначені.

-Отже я пропоную Вам переглянути поетапність створення квітки:

1. Візьміть заготовки із фетру круглої форми.

2. Згорніть його вчетверо та зафіксуйте клеєм.

3. Розмістіть на фетровому крузі 4 пелюстки і зафіксуйте клеєм. Зверху приклейте ще 3 пелюстки.

4. Утворилась квіточка.

Практична робота.

-Кожен з Вас приклейте будь ласка квітку на круглу основу квітку та поділіться враженнями про сьогоднішню зустріч.

-Результатом нашої спільної роботи є національний український віночок із фетрових квітів, який залишиться добрим символом у Шубківській школі від вчителів образотворчого мистецтва Рівненського району.

 

На завершення хочеться сказати, що саме творчість відкриває у людській душі ті потаємні куточки, у яких дрімають джерела добрих почуттів.

 Наше завдання   -  це не розгубити величезне багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстрів ,а передати це іскристе живе диво наступним поколінням, куди ми можемо вписати і своє ім’я.

 

docx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку