Фізична газета: "Від Герона до Ватта"

Про матеріал

Випуск фізичної газети. Тема: " Від Герона до Ватта". Містить додатковий матеріал до уроку фізики у 8 класі: " Деякі види теплових двигунів".

Перегляд файлу

image 1

             

Парова машина з поршнем була побудована французом Дені

Ротативнв маши- 2                                                                               Папеном,     чиє     ім'я     частіше


Увага!! Конкурс. 2

Чи знаєш ти що!

Що ТЕС,  яка працює на вугіллі, викидає в атмосферу більше радіоактивних речовин ніж АЕС такої ж потужності. 

Що    ТЕС  викидає за один рік в атмосферу за різними оцінками від 10 до 120 тис. тонн оксидів сульфату, 2-20 тис. тонн оксидів Нітрогену. Крім того, утворюється понад 300 тис. тонн золи, яка містить близько 400 тонн токсичних металів.

автоклава, що мається сьогодні

imageПідготувала Наташа  П. 11кл. практично в кожнім будинку у ПРАОБРАЗ ТУРБіНИ.      виді каструлі-скороварки. www.polarcom.ru

Під час нового розквіту науки і куль-

Підготував Діма Д. 11кл.

image

циліндра і поршня.

Машина Ньюкомена виявилася на

imageрідкість    вдалої     конструкції     і

використовувалася по всій Європі більш 50 років. У 1740 році машина з циліндром довжиною 2,74 м і діаметром 76 див за один день виконувала роботу, що бригади з 25 чоловік і 10 коней, працюючи позмінно, раніш виконували за тиждень. 

www.polarcom.ru


 2

 

 

Романівський ліцей

 

 

 

Ми використовували сайти:

http://gorod.crimea.edu

РОТАТИВНА МАШИНА.

image

 У 1782 році Уатт створив нову чудову машину - першу універсальну парову машину подвійної дії. Кришку циліндра він оснастив винайденим незадовго до того сальником, що забезпечував вільний рух штока поршня, але запобігав витоку пари з циліндра. Пара надходила в циліндр поперемінно те з однієї сторони поршня, то з іншої. Тому поршень робив і робітник і зворотний хід за допомогою пари, чого не було в колишніх машинах.  О Оскільки в паровій машині подвійної дії шток поршня робив що тягне і штовхає дію, колишню приводну систему з ланцюгів і коромисла, що реагувала тільки на тягу,      довелося переробити.     

image

Запатентована Ваттом "ротативна парова машина" спочатку широко застосовувалася для приведення в дію машин і верстатів прядильних і ткацьких фабрик, а пізніше й інших промислових підприємств. Таким чином, парова машина Ватта стала винаходом століття, що положили початок промислової революції.

image

image

смт. Романів

Романівський ліцей 11 клас.

imageimageУвага! Увага! Увага! 

  ОГОЛОШУЄТЬСЯ КОНКУРС

pdf
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
3 лютого 2023
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку