Формування патріотичної свідомості учнів - основа виховання громадянина.

Про матеріал

Коротка презентація на тему "Формування патріотичної свідомості учнів - основа виховання громадянина." Матеріал містить виклад основних положень, відправних ідей у вихованні з учня свідомого громадянина.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

КРИВОРІЗЬКА-ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА-ІНТЕРНАТ №4 Тема:«Формування патріотичної свідомості учнів - основа виховання громадянина» Підготував Шутов В. Ф.

Номер слайду 2

Громадянське суспільство – це система самостійних і незалежних від держави громадських інститутів і відносин, які забезпечують умови для реалізації прав людини, її інтересів і потреб, самореалізації окремих індивідів і колективів. Права, інтереси і потреби груп і індивідів виражаються і здійснюються через такі інститути громадянського суспільства як сім’я, профспілки, політичні партії, творчі об’єднання, кооперативи, соціальні рухи, органи самодіяльності та ін.

Номер слайду 3

Патріот Громадянин Громадянське суспільство

Номер слайду 4

Найкращою мотивацією для участі у суспільно корисній діяльності є почуття гордості за свою країну, співпереживання за минуле, співпричетність до творення її сьогодення та майбуття. Саме тому патріотичне виховання молоді є найголовнішим пріоритетом молодіжної політики в Україні

Номер слайду 5

Патріотизм (від грецького) patriótes — співвітчизник, patrís — батьківщина, вітчизна), любов до вітчизни, відданість їй, прагнення своїми діями служити її інтересам.

Номер слайду 6

Національна свідомість – основа патріотичного виховання, це глибинне усвідомлення своєї етнічної належності та своєрідності історичної долі, невід’ємним атрибутом кожної нації.

Номер слайду 7

ЕТАПИ РОЗВИТКУ ПАТРІОТИЧНОЇ СВІДОМОСТІЕтап раннього етнічно-територіального самоусвідомлення;Етап національно-політичного самоусвідомлення;Етап державницько-патріотичного самоусвідомлення.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 квітня 2018
Переглядів
1041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку