Формування успішної особистості у фокусі НУШ. Навчання та виховання успіхом

Про матеріал
Технологія "Створення успіху": прийоми роботи, реалізація цілей уроку; приклад створення ситуації успіху на уроках, зокрема ЯДС у початковій ланці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування успішної особистості у фокусі НУШ. Навчання та виховання успіхом

Номер слайду 2

Технологія«Створення ситуації успіху»Суть. Ситуація успіху — це суб'єктивний психологічний стан задоволення результатом фізичного або морального напруження виконавця справи, творця явища. Характерною рисою технології є психологічна підтримка розвитку особистості дитини.

Номер слайду 3

Народження педагогічної технології «Створення ситуації успіху» зумовлено самим життям. В. О. Сухомлинський. У своїй педагогічній діяльності Василь Олександрович Сухомлинський розвинув цей прийом у створеній ним «Школі радощів»

Номер слайду 4

КАТЕГОРІЇ УЧНІВ

Номер слайду 5

Прийоми роботи за технологією «Створення ситуації успіху»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

РЕАЛІЗАЦІЯ ЦІЛЕЙ УРОКУСпрямовую зусилля на те, щоб кожна дитина була повноцінним, творчим суб’єктом діяльності. Довіряю учням, стимулюю ініціативність. Виконую роль консультанта, порадника. Дивую учнів. Помиляюся.

Номер слайду 8

Дії вчителя, що забезпечують ситуацію успіху: Не загострюйте увагу на негативному. Проявляйте інтерес і великодушність до своїх учнів. Не давайте дітям прізвиська. Не порівнюйте дитину з іншими. Аргументуйте необхідність Ваших дій. Оцінюйте дії учня з акцентом на деталі. Не говоріть багато за дітей. Не застосовуйте загрози. Пам’ятайте, що ви, як педагог, формуєте особистість учня.

Номер слайду 9

Приклад створення ситуації успіху. Я досліджую світ. ТЕМА «Органи чуття. Гра «Уявляй!» Учитель. «Закрийте очі і уявіть наступну картину. Людина стоїть на краю поля. Вона слухає звук вітру, вдихає неповторний запах трав. Людина відчуває приємне тепло, трохи гіркувате повітря різнотрав'я. Що оточує людину в моїй розповіді? За допомогою яких органів-помічників людина сприймає світ? ». Спільно з учнями складається схема органів чуття людини.

Номер слайду 10

ОСНОВНЕ ЗАВДАННЯ ВЧИТЕЛЯ«Ти можеш!» – повинен нагадувати вчитель учню«Ти можеш!» – повинен нагадувати колектив учню«Я можу!» - повинен повірити у себе учень. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
27 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку