" Футбол:Різані удари"

Про матеріал
Розробка дистанційного уроку з фізичної культури за модулем футбол складається з практичної та теоретичної частини. Перевірку теоретичної частини можна здійснювати за допомогою онлайн-тестів, а практичної - це участь дітей у фото та відео челенджі.
Перегляд файлу

1

 

Модуль: Футбол. 

Тема: Різані удари.

Урок: 19

Клас: 8-А

Форма: дистанційна

Зміст уроку

1. Виконати комплекс ЗРВ

2. Опрацювати теоретичний матеріал

3. Відповісти на запитання самоконтролю.

 

1.Комплекс загально розвивальних вправ без предметів на місці

2. Різані удари

Удари, після яких м'яч летить по дузі, обертаючись навколо своєї осі, називаються різаними. Щоб отримати наочне уявлення про техніку різаних ударів, поставте м'яч на землю і зробіть удари, намагаючись потрапити не на середину м'яча, а збоку. Це і буде різаний удар.

Різані удари можуть бути виконані будь-яким способом. Однак найчастіше в грі застосовуються удари, виконувані внутрішньою (мал. 1) і зовнішньою (мал. 2) частинами підйому. У міні-футболі ці удари  застосовуються як для передач м'яча партнерам, так і для  “бомбардування” воріт.

                    

Малюнок 1 – Різаний удар внутрішньою частиною підйому

              

Малюнок 2 – Різаний удар зовнішньою частиною підйому

Різаний удар внутрішньою частиною підйому виконується майже так само, як і звичайний удар, із тією лише різницею, що він наноситься не по середині м'яча, а по тій його частині, яка знаходиться далі від ноги, яка б'є. У момент удару нога ніби мимохіть прокочується по м'ячу, надаючи йому обертального руху навколо своєї осі. Чим сильніше обертається м'яч, тим крутіша дуга його польоту.

Під час виконання різаного удару зовнішньою частиною підйому нога також стикається не із серединою м'яча, а з тією його частиною, яка є ближчою до опорної ноги. Спочатку до м'яча торкається та частина підйому, яка ближча до пальців. Потім нога, яка б’є, рухається в бік опорної. Прокотившись по зовнішній частині підйому, м'яч ніби «відривається» від ноги.

Різані удари часто застосовуються під час ударів по воротах, під час виконання кутових, штрафних, вільних ударів та передач. При їх розучуванні можна використовувати ті самі вправи, які були рекомендовані для засвоєння звичайних ударів.

3.Питання для повторення раніше вивченого матеріалу та самоконтролю

1.Які удари по м’ячу ви знаєте?

2.Які удари по м’ячу ногою ви знаєте?

3.Які бувають технічні помилки при  ударах внутрішнім боком стопи («щічкою») та внутрішньою частиною підйому?

4. Які це різані удари та їх відмінність від звичайних?

 

docx
Додано
9 листопада 2020
Переглядів
835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку