Презентація на тему:" Самостійні заняття фізичними вправами."

Про матеріал
Презентація на тему"Самостійні заняття фізичними вправами".Загальні рекомендації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:“Самостійні заняття”(загальні рекомендації)

Номер слайду 2

У всі часи людина намагалась бути сильною, красивою, фізично досконалою. Досягнення фізичної досконалості необхідна молдій людині, для того щоб бути досконалим – це не тільки мати красиву будову тіла, а насам перед володіти сильним здоров’ям, високою розумовою і фізичною працездатністю, силою волі, наполегливістю в досягнені мети.

Номер слайду 3

Самостійні заняття заповнюють дефіцит рухової активності, сприяють більше ефективному відновленню організму після стомлення, підвищенню розумової й фізичної працездатності, поліпшують здоров'я людини. Здорова людина – звичайно людина життєрадісна, оптимістично настроєна, інтереси її широкі й різноманітні, їй легше обходити життєві перешкоди, переборювати труднощі на шляху до мети. Таким чином, здоров'я необхідно для життя і є вірний спосіб бути в ній здоровим – уміти здоров'я зберігати й створювати. 

Номер слайду 4

Приступаючи до регулярних самостійних занять, необхідно засвоїти основні правила тренування, навчитися оцінювати різні сторони своєї рухової підготовленості й особисті досягнення. Рекомендації загального характеру. Приступаючи до фізичних занять з фізичного виховання, обов'язково враховуйте стан свого здоров'я. Не прагнете до досягнення високих результатів у найкоротший термін. Поспіх може привести до перевантаження організму й перевтомі. Дуже важливо, щоб фізичні навантаження відповідали вашим можливостям, тому навантаження і їхню складність підвищуйте поступово, контролюючи реакцію організму на них. Пам’ятайте, що результат тренувань залежить від їхньої регулярності. Тому навіть при дуже великій завантаженості, знайдіть 10–20 хвилин дня проведення самостійних занять.

Номер слайду 5

Для того щоб у вас збереглася висока активність і бажання займатися, міняйте місце проведення самостійних занять, частіше займайтеся на відкритому повітрі в парку, сквері, залучайте до тренування своїх товаришів, членів родини. Візьміть шефство над молодшими братами й сестрами. Разом веселіше займатися. Дуже корисно й добре займатися під музичний супровід: це підвищує загальний життєвий тонус і інтерес до тренування. Намагайтеся дотримувати логічних принципів тренування: поступове збільшення труднощі вправ, Більше важкі вправи зажадають більшої тривалості пауз між ними й меншим числом повторень. Тренування обов'язково починайте з розминки, а по завершенні її використовуйте процедури, що відновлюють (масаж, теплий душ й т. п.)

Номер слайду 6

Самоконтроль включає в себе спостереження і аналіз станів організму, що проводяться за допомогою об’єктивних і суб’єктивних прийомів. Суб’єктивними методами можна оцінити самопочуття, настрій, почуття втоми, бажання або небажання займатися фізичними вправами, порушення апетиту і сну, боязнь змагань та інші стан. Самопочуття - інтегральний показник стану організму, методично правильно побудовані заняття фізичними вправами викликають самопочуття, яке можна кваліфікувати як хороше: Сон. Якщо порушення сну відбуваються часто, потрібно з'ясувати їх причину (перевтома, негативні умови для сну тощо) та усунути їх. Настрій: бодрий, задовільний, пригнічений. Апетит: хороший, помірний, поганий.

Номер слайду 7

Об’єктивні показники. Фізичний розвиток: ріст, вага, окружність грудної клітки, температура, пульс в спокою, пульс відновлений після нагрузки, частота дихання в спокою, дихальний розмах грудної клітки. Пульс - інформативний і доступний показник стану серцево - судинної системи. Порахуйте кількість ударів за 15 с, потім помножте отриману цифру на 4 і отримаєте кількість серцевих ударів за хвилину. У стані спокою (сидячи пульс у нормі становить близько 70 - 75 ударів. Внаслідок занять фізичними вправами може статися зменшення пульсу до 50-60 ударів за хвилину. Будь - яка фізична робота викликає прискорення пульсу:- легка - до 130 уд/хв;- середньої важкості — 140—170 уд/хв;- важка - 170-200 уд/хв;- дуже важка - більше 200 уд/хв.

Номер слайду 8

Пам’ятайте, що міцне здоров’я – це не позажиттєвий дар природи, фізична роботоздатність не являється незмінною. Про здоров’я неохідно постійно піклуватися, підтримувати і укріпльвати активним веденням життя, фізичними вправами і тренуванням.

pptx
Додано
9 листопада 2020
Переглядів
4360
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку