Географічне дослідження Південної Америки

Про матеріал
Географія,7 клас, презентація з теми: географічне дослідження материка Південної Америки
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дослідження материка Південна Америка

Номер слайду 2

Південна Америка — найвологіший і найзеленіший материк планети (близько половини його площі займають ліси), який практично не має шельфу. На ньому розміщено найдовші гори планети Анди та найвищі діючі вулкани, повноводну, найбільшу за площею водозбору, найглибшу, найширшу, а за останніми даними і найдовшу річку у світі Амазонку, яка має найдовші та найповноводніші притоки світу, найпотужніший у світі водоспад Сеті-Кедас (або Гуайра) на річці Парана, який удвічі перевищує потужність Ніагари та найвищий водоспад на Землі Анхель на притоці річки Оріноко. У Південній Америці знаходяться найвисокогірніше і найбільше за площею судноплавне озеро Тітікака та найбільше болото на планеті Пантанал, із найбільшим біррізноманіттям на Землі. Найдовшу пляжну смугу Землі розміщено на узбережжі Бразилії завдовжки 7,5 тис. км. Південна Америка має високогірні столиці світу: Ла-Пас, адміністративну столицю Болівії, 3640 м над рівнем моря; Кіто, столицю Еквадору, 2850 м; Сукре, юридичну столицю Болівії, 2750 м; Санта-Фе-де-Богота, столицю Колумбії, 2640 м та інші географічні рекорди.

Номер слайду 3

о. Вогняна Земля річка Амазонкаводоспад Сеті-Кедас

Номер слайду 4

Географічне положення Південної Америки. Південну Америку, як і Африку, перетинає екватор. Більша частина Південної Америки знаходиться в Південній півкулі. Крім того, добре видно, що основна частина материка лежить у жаркому поясі між двома тропіками. Отже, за цими двома показниками ми зможемо порівнювати Південну Америку з Африкою, а пізніше і з Австралією. Але Африка перетинається екватором, як ви пам’ятаєте, майже посередині. На північному сході Африки розташовано великий масив Азії, а на північному сході Південної Америки розкинулися безмежні простори Атлантичного океану з його теплими течіями та пасатами. Звісно, відмінності географічного положення цих двох материків формуватимуть переважною мірою і відмінності клімату та природи взагалі.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Географічне положення Південної Америки. Південна Америка омивається водами двох океанів — Атлантичного на сході та Тихого на заході. Узбережжя Атлантичного океану довше за тихоокеанське. Північні береги материка омиває Карибське море басейну Атлантичного океану. Широка протока Дрейка відокремлює Південну Америку від Антарктиди. Відстань між крайньою північною (мис Гальїнас) і крайньою південною (мис Фроуерд) точками континенту перевищує 7000 км. Крайня східна (мис Кабу-Бранку) точка материка віддалена від крайньої західної (мис Паріньяс) більш як на 4500 км.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Дослідження материка Південну Америку люди заселили пізніше за інші материки, 12-15 тис. років тому. Імовірно, вони проникли до Америки з Азії запасів пізнього палеоліту — близько 35 тис. років тому. На Землі тривав льодовиковий період, і Берингову протоку, що з’єднує Євразію й Америку, було вкрито льодом. Народи Азії тих часів мігрували через протоку в пошуках нових земель. Але щоб дійти до півдня материка, вони витратили ще близько 20 тис. років.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Polina Polina
Додано
28 січня 2022
Переглядів
1167
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку