Географічний брейн-ринг "По той бік екватору"

Про матеріал
Урок-гра для учнів 7 класу проводиться з метою закріплення знаннь з теми «Материки південних широт», розширення кругозору учнів, підвищення інтересу учнів до предмету.
Перегляд файлу

Географічний брейн-рінг «По той бік екватору»

 

Мета: закріпити знання з теми «Материки південних широт», розширити кругозір учнів, підвищити інтерес учнів до предмету.

Обладнання: фізична карта півкуль, фізичні карти Австралії, Антарктиди, Південної Америки, комп’ютер, мультимедійний проектор, годинник із секундною стрілкою, дзвіночки.

Правила гри

1. Гра проводиться між двома командами.

2. Завдання команд – дати правильні відповіді на всі поставленні запитання раніше, ніж це зробить інша команда. За кожну правильну відповідь, що дана вчасно і раніше, команда одержує 1 бал.

3. Ведучий оголошує раунд, ставить запитання й вимовляє слово «час», при цьому він запускає механізм відліку часу на обміркування, що дорівнює 1-й хвилині.

4. Команда, що бажає дати відповідь, сигналізує про це дзвіночком.

5. Після того, як команда одержала право відповіді, капітан команди називає гравця, який буде відповідати.

6. Якщо відповідь правильна – команда отримує один бал. У протилежному випадку ведучий оголошує, що відповідь неправильна, і знову запускає механізм відліку, дозволяючи грати іншій команді.

7. Виграє команда, яка набрала більшу кількість балів.

Бій 1. Австралія

1. Він утворюється там, де великі опади чергуються з довготривалими посухами. Якщо він евкаліптовий – мамі, якщо акацієвий – мульга (скреб).

2. Яке лихо з’явилося в Австралії у 1859 році? (кролі)

3. Його ім’я серед відкривачів континенту. Він планував відкрити ще один, але й сам цього не зробив і надовго відбив охоту в усіх інших. Про кого мова? (Джеймс Кук)

4. Кенгуру та Ему – державні символи Австралії, зображені на гербі. Де можна побачити зображення лірохвоста, єхидни, качкодзьоба? (на монетах)

5. На австралійському телебаченні працює спеціальний огляд по вовні. Кого? (овець)

Бій 2. Антарктида

1. Об’єкт розташовано на острові Галіндез в 3000 км від Південного полюса. Це 2 гектари кам’янисто-льодяної суші, яку омиває Тихий океан. Взимку тут мінімальна температура -63, влітку +4…+8. А ще – чути українську мову. (НДС «Академік Вернадський»)

 2. Назвіть ім’я першого українця, що побував в Антарктиді. (Антон Омельченко)

3. Вони мали однакову мету, але по різному до неї йшли. Один казав: «Перемагає той, у кого все в порядку», інший: «Вони першими досягли полюса. Жахливе розчарування». Про кого річ? (Р. Амундсен, Р. Скотт).

4. Символ Антарктиди. (Пінгвін)

5. Серед подібних собі вона виділяється крутим характером. Її постійний супутник – вітер. Мудрі книги називають її АЦТ. Як звемо її ми? (Течія Західних Вітрів)

Бій 3. Південна Америка

1. У 1997 році на вершині Аконкагуа затріпотів український прапор. Якій події присвячувалося це сходження? (100 років з появи українців на материку)

2. Південноамериканську річку Оріноко об’єднує з Нілом, Нігером, Доном те, що в перекладі з мови корінних мешканців всі назви звучать однаково. Як? (Річка)

3. Закінчіть вираз: Конго + Міссісіпі + Янцзи + Об = … (Амазонка)

4. Як називається пліт, на якому здійснював подорож Т. Хейердал. (Ра)

5. Південноамериканські племена здавна вирощували приручених тварин – ламу, альпака. А тільки з приходом Х. Колумба вони навчилися: а) смажити м'ясо; б) пити молоко; в) вичиняти шкіру.

Підбиття підсумків, визначення команди переможниці та найактивнішого гравця.

 

 

doc
Додано
6 листопада 2019
Переглядів
621
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку