"Геометричні фігури" для дошкільнят

Про матеріал
Ми всі вивчаємо геометричні фігури з дітьми - з одними раніше, з іншими пізніше. Одним дітям батьки просто показують ці фігури на навколишні предмети, інші дивляться презентації. Ще один варіант - читання віршів про геометричні фігури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Геометричні фігури

Номер слайду 2

КВАДРАТНаш квадрат – фігура вправна,Кубик він, картина гарна. Печиво смачне квадратне,Без даху – квадратна хата.

Номер слайду 3

КОЛОСонечко на небі сяє –Форму кола воно має.І тарілка, I годинник(Часу круглий він лічильник).

Номер слайду 4

ПРЯМОКУТНИКДва квадрати – прямокутник. Він усюди нам попутник. Хоч кута є теж чотири,Сторони – по дві всі рівні. Це й кузов вантажівки, Телевізор чи листівка, Шафа, ранець і вікно, Зошит, двері та панно.

Номер слайду 5

ОВАЛГумовий ти сплющив м’яч?Коло вже овал, ти бач?!Їстівний овал – батон,Ананас, горіх, лимон. Ще овальний ананас,Та лице у когось з нас. Диня жовта, кабачок,Дзеркало, яйце качок.

Номер слайду 6

ТРИКУТНИКСторони три, три кута –Познайомтесь, дітвора. Це трикутник, що за диво!Перетвориться сміливо: То дитяча піраміда, То ялинка вже красива, Дах на домі, гір вершина, В шлюпці нашій він вітрило.

Номер слайду 7

ТРАПЕЦІЯОх, спідничка і гарненька,Що Ірині зшила ненька. Талія така тоненька,А донизу широченька. На фігуру дуже схожа – Це трапеція пригожа. Як створити без помилки - Це трикутник без верхівки .

Номер слайду 8

РОМБНа куті стоїть квадрат,Ромб він, а не акробат. Два трикутника (вниз-вгору) -Змій в повітрі, на просторі. Це прикраса ялинкова,Пахлава хрустка, медова. Дзиґа – теж як ромб верткий,Тістечко – це ромб смачний.

Номер слайду 9

ПІВКОЛОТвій млинець – фігура «коло»,Навпіл розділи – півколо. Озернися – воно всюди: Ось півколо – півгарбуза, Там веселка різнобарвна, Їжачок маленький гарний, Капелюшок у гриба, Милі вушка медвежа.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
21 січня
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку