Значення гігієни на підприємствах харчування
Основні гігієнічні вимоги
Вимоги до зберігання продуктів
Вимоги до поводження з відходами
Особиста гігієна працівників
Контроль та перевірки
Висновок
Гігієнічні вимоги до утримання підприємств харчування
Номер слайду 2
Значення гігієни на підприємствах харчування. Підтримання здоров'я споживачів та персоналу. Запобігання поширенню хвороб і харчових інфекцій. Збереження якості та безпечності продукції
Номер слайду 3
Основні гігієнічні вимоги. Прибирання та дезінфекція приміщень і обладнання. Контроль якості води та повітря. Забезпечення належного освітлення та вентиляції
Номер слайду 4
Вимоги до зберігання продуктів. Дотримання температурного режиму для різних продуктів. Використання правильних методів пакування. Контроль строків придатності продуктів
Номер слайду 5
Вимоги до поводження з відходами. Систематичне вивезення сміття. Використання герметичних контейнерів для відходів. Запобігання доступу шкідників до відходів
Номер слайду 6
Особиста гігієна працівників. Дотримання правил миття рук та особистої гігієни. Використання чистого та відповідного спецодягу. Регулярні медичні огляди для працівників
Номер слайду 7
Контроль та перевірки. Внутрішній контроль дотримання гігієнічних стандартів. Періодичні перевірки санітарними службами. Ведення документації з санітарного стану підприємства
Номер слайду 8
Висновок. Підтримання високих стандартів гігієни – запорука здоров'я споживачів та успіху підприємства. Важливість дотримання гігієнічних вимог на кожному етапі виробництва та обслуговування