Година спілкування "Петриківський розпис- мистецтво вільних людей"

Про матеріал
. Автор розкриває деякі теоретичні та практичні аспекти теми «впровадження естетичного виховання, культури, емоційного сприйняття навколишнього світу, самосвідомості та естететичного смаку серед здобувачів освіти ПТНЗ за допомогою засобів орнаментального мистецтва» .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РОЗПИСПетриківський розпис -Кольоровий космос. Красно виграває світ на полотні. Як розквітне квітка. У казковим липніКвітку намалюю мов би у вісні. Роки відлітають -Квітка мов живая. Разом із калиною спить на полотні. Колись час настане,Може нас не стане. Але зостанеться спогад про ті дні.

Номер слайду 2

Новеє людинство. Як і я в дитинствіСтане перед квіткою, що на полотні. Посміхнеться розпис -Петриківський космос. Де зростала квітка у липневі дні. А. Пікушу

Номер слайду 3

Мистецтво навколо нас У наш час, зберігаючи тісний зв’язок із традиціями народної творчості минулого, воно набуває нового змісту, нових якостей і рис сьогодення. В усьому, що навколо нас, у кожному предметі, інтер’єрі, архітектурній будівлі, в іграшках, посуді, меблях, одязі, книжках, календарях, сувенірах, листівках — закарбована праця художника: його думки, почуття, фантазія.

Номер слайду 4

На сьогоднішній день багато відомих архітекторів, дизайнерів та декораторів використовують петриківський розпис для створення або реконструкції різних побутових предметів, будівель і навіть техніки. Так що, якщо хочеш йти в ногу з часом, без володіння технікою унікальною розпису не обійтися.

Номер слайду 5

. На Французькій Рив'єрі, в місті Ніцца відкрився ресторан української кухні, родзинкою якого став петриківський розпис в оформлені інтер’єру. Автор розпису - Дніпропетровська художниця Вікторія Тимошенко. Отже цей вид мистецтва відом не тільки в нашій країні, а й за її межами

Номер слайду 6

Петриківський розпис використовують не тільки як настінний розпис — сучасні майстри знайшли великі можливості його використання у різних промислових виробах і тканинах.

Номер слайду 7

Ця тема також надихає багатьох художників, фотографів , візажистів та стилістів. Отже знайдіть надихаючу ідею петриківського розпису, з якої перетвориться навіть найпростіша річ.

pptx
Додано
21 травня 2020
Переглядів
801
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку