Година спілкування "У світі рідкісних професій"

Про матеріал
У світі налічується понад 40 000 професій. Погодьтесь, немало. Може виникнути запитання: звідки стільки? Адже переглянувши, наприклад, оголошення з вакансіями, добре якщо знайдеться сотня-дві. А де ж інші? Скрізь, однак вони не настільки популярні, як менеджер чи економіст. Світ набагато ширший, ніж ми його уявляємо. Доказом цього служать і професії, про які дехто з нас ніколи не чув. Пропоную підбірку найбільш незвичайних та рідкісних професій у світі.
Перегляд файлу

У СВІТІ РІДКІСНИХ ПРОФЕСІЙ

     Світ набагато ширший, ніж ви його уявляєте. Доказом цього служать і професії, про які дехто з вас ніколи не чув. У світі налічується понад 40 000 професій. Погодьтесь, немало. Сьогодні я пропоную вам дізнатися більше про професії, які існують у світі, але ви навіть могли й не здогадуватися про них. 

     Ви звикли до переліку основних професій, які є у нашій країні. Проте мало хто цікавиться професіями, які існують у світі. Звісно, йдеться про рідкісний фах і неповторні вакансії. 

     Одні з цих професій можуть здатися вам дивними й, на перший погляд, зовсім не потрібними. Проте вони існують і про доцільність такого фаху ви можемо лише порозмірковувати.

     Отже, якщо хочете дізнатися, як заробляють люди і які тільки професії вони винайшли, тоді пропоную вам прочитати статтю та переглянути підбірку найбільш незвичайних та рідкісних професій у світі.

 

 

Прибиральник айсбергів

айсберг у морі

айсберг у моріМорські шляхи і океани не менш важливі, ніж дороги і приміщення. Саме тому існує професія прибиральника айсбергів. Частіше за все таких професіоналів винаймають нафтові компанії, які не хочуть, аби величезні глиби льоду стали на заваді їхнім суднам. 

Судовий художник

Засідання суду по версії художника

     Ці художники є дуже популярними у тих умовах, коли судове засідання є закритим і присутність сторонніх осіб, у тому числі фотографів, заборонене. Тоді на допомогу приходять судові художники, які роблять замальовки із зали суду. 

Модель окремих частин тіла

Педикюр на ногах

     Усі звикли, що фотомодель – це зазвичай гарне обличчя та стандартні модельні параметри. Проте мало хто розмірковує над тим, що частіше компанії і різні фірми шукають не обличчя, а, наприклад, – ноги, руки. Безліч людей по всьому світові працюють моделями окремих частин тіла і отримують не менше, ніж колеги "з обличчям". 

Лего-скульптор

Містечко з Лего

     Ці люди відповідають за оформлення магазинів скульптурами з Лего. Звісно, для цього потрібно не тільки мати вправність у збиранні конструктора, а й мати освіту чи знання зі сфери оформлювача чи дизайнера. 

Мисливець за мурахами

 

     Сьогодні дуже популярні мурашині ферми, створені в штучних умовах. Їх роблять для того, щоб в домашній обстановці спостерігати за життям мурах. Збирати особин серед диких мурах довіряють спеціально навченому ловцю. Він обов'язково повинен досконально знати особливості цих комах, вміти ловити їх дбайливо і безпечно.

Продавець мрій

 

 фото продавця мрій

     Мрієте стати на одну ніч великим актором? Керувати літаком? Одна з чиказьких компаній займається втіленням в життя будь-яких фантазій і бажань своїх клієнтів. Все що треба - це прийти до їхнього офісу, розповісти, про що ви мрієте і заплатити суму, яку назвуть фахівці. Однак пам'ятайте, що мінімальна вартість втілення мрії становить 150 тисяч доларів.

Людина, яка спостерігає за фарбою

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 4 

     Ця робота здається однією з найбільш нудних у світі і можливо так воно і є. 34-річний доктор Томас Кервен, протягом свого робочого дня ретельно спостерігає за тим, як сохне фарба, стежить як змінюється її колір і текстура. Доктор повинен дати гарантію, що фарба є довговічною і не облупиться в найближчі терміни.

Людина, яка перегортає пінгвінів

 

 

     Ці люди працюють в Антарктиді й рятують бідних птахів, які задивляються на літаки і падають на спину. Адже за своєю природою пінгвіни не здатні самі підніматися.

Професійний сонько

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 7

     Поспати на роботі – мрія кожного. А іноді за свій денний сон можна навіть отримати гроші. Йдеться про учасників наукових досліджень процесу сну. Інший спосіб заробити своїм сном є у нью-йоркському музеї сучасного мистецтва. Там є навіть штатні посади для жінок, які випивають снодійне і сплять як виставкові експонати. 

Дегустатор кормів для тварин

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 9

     Напевно, ніхто і ніколи б не подумав, що корм для тварин пробує ще хтось, крім самих тварин. А звідки тоді взявся опис кормів, про який так красномовно говорять в рекламі? Вимоги до цієї професії прості: бути здатним з'їсти котячий або собачий корм, після цього прокоментувати його запах, смак і консистенцію, розповісти, наскільки він схожий на натуральні продукти. 

Трамбувальник у метро

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 11

     У години пік у метро Японії накопичується велика кількість людей, пасажиропотік істотно зростає, не всі охочі можуть поїхати. На допомогу людям, які не зуміли втиснутися в переповнений вагон, приходять трамбувальники. Це міцні чоловіки, чиє завдання швидко "утрамбувати" людей у вагон поїзда, і дати команду машиністу їхати. Найчастіше це студенти, які офіційно перебувають у штаті та пишаються своєю роботою. 

Людина, яка визначає стать курчат

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 12

     Дуже популярна спеціальність на багатьох західних птахофермах. В обов'язки фахівців даної спрямованості входить безпомилкове визначення статі курчат, по досягненню ними віку 1 день. Професії відводиться важливе місце в роботі всієї птахофабрики, оскільки від статі курчат залежать їх умови утримання і харчування.

Людина, що нюхає яйця

 

    

     У деяких кондитерських є, так звані, "нюхачі яєць". Вони стежать за тим, щоб курячі яйця, які протухли, не використовувалися для виробництва кондитерських виробів.

 

Тестувальник матраців

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 14

 

     Хто з вас у дитинстві не любив пострибати на ліжку? Правда, тоді батьки вас за це лаяли, а ось цим людям платять за це гроші! Вони працюють на фабриці з виробництва матраців і стрибають по них скільки завгодно.

Дояр отруйних змій

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 16

     Оскільки отруту змії використовують у виробництві багатьох медичних препаратів, професія доярів змії - сьогодні не рідкість. Але, щоб отримати отруйну речовину з "повзучої", необхідно володіти певними знаннями. Професія вкрай небезпечна. Будь-якої хвилини дояр, зробивши щось не так, ризикує своїм життям. Однак стрес компенсується хорошим окладом.

Людина, яка дає назву сукням

 

     Людина цієї професії вигадує гучні назви для одягу нової колекції.

Пірнальник за м'ячами для гольфу

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 22

     Зазвичай гольфом займаються важливі і заможні люди, які не стануть лізти в струмок або озеро за м'ячем. Для цього є спеціально підготовлені співробітники - водолази за м'ячами для гольфу.

Людина, яка розрівнює зморшки

 

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 23

     Елітні магазини взуття, в яких вартість пари туфель досягає декількох тисяч доларів, наймають спеціальних людей. У них всього один обов'язок – розправляти взуття, яке міряли покупці, щоб на ньому не з'являлися зморшки.

Людина, яка відстоїть чергу за вас

 

     Відверто порадіти можна за британців. У країні з'явилася контора, що пропонує послуги спеціально навченого "стояльника" у чергах. Послуги коштують не дешево - майже 40 доларів на годину. Якщо врахувати, що кожен англієць за своє життя стоїть у черзі понад рік, то економія на обличчя!


 Слухачі пармезану

ТОП-25 незвичайних професій світу - фото 25

     Ви знаєте, що таке абсолютний слух? В Італії, наприклад, – це вміння чітко виконати пісню "O sole mia" на сирі Пармезан. На фабриках, де його виробляють, працюють люди з музичною освітою. Вони стукають срібним молоточком по голівках сиру, щоб визначити, чи дозрів він. А дозріває він 3 роки, щодня видаючи нові ноти. Чим далі йдеш – тим дзвінкіший пармезан.

Дякую за увагу!

Усі професії потрібні.

Гарна професія – ключ до успіху!

⬇ Завантажити картинки Ключ, стокові фото Ключ у хорошому ...

docx
Додано
2 квітня
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку