ГОДИНА ТВОРЧОГО ДОЗВІЛЛЯ (1-4 класи) «Коло чарівних книг»

Про матеріал
ознайомити учнів початкової школи, читачів з надходженням нової літератури: Ірина Грунська «Казки чайної ложки», Тетяна Ковальова «Бобо і Тіптоп із Лопушків» та книги Миколаївської поетеси Людмили Чижової «Звідки осінь починається», «Осіннє диво», прищепити інтерес до літератури, сприяти розвитку мовлення, ерудиції, виховувати бережливе ставлення до книги
Перегляд файлу

Первомайська ЗОШ І – ІІІ ст. № 17

 ім. Миколи Вінграновського

 

 

 

 

 

ГОДИНА ТВОРЧОГО ДОЗВІЛЛЯ

(1-4 класи)

«Коло чарівних книг»

 

 

 

 

 

Виконала :

завідувач бібліотекою

Іщенко Т.В.

 

 

 

 

 

 

 

ПЕРВОМАЙСЬК

 

ГОДИНА ТВОРЧОГО ДОЗВІЛЛЯ (1-4 класи)

ТЕМА: «Коло чарівних книг»

МЕТА: ознайомити учнів початкової школи, читачів з надходженням нової літератури, прищепити інтерес до літератури, сприяти розвитку мовлення, ерудиції, виховувати бережливе ставлення до книги.

ОБЛАДНАННЯ: виставка книг, нова література.

ВСТУПНЕ СЛОВО: Людина є творцем книги та літератури, саме тому книга має величезне значення для самої людини, адже книга не лише допомагає нам у вихованні та розвитку, самоосвіті, сприяє розвитку мовлення та ерудиції, вона навчає, розвиває. З книгою цікаво відпочивати будь-де: вдома, на природі, під час мандрівки.

Сьогодні, діти, ми ознайомимося із новими книгами, що надійшли до нашої  шкільної бібліотеки: Ірина Грунська «Казки чайної ложки»,  Тетяна Ковальова «Бобо і Тіптоп із Лопушків» та книги Миколаївської поетеси Людмили Чижової «Звідки осінь починається», «Осіннє диво».

Ці книги дивовижні та містять дуже цікавий матеріал для читача.

«Казки чайної ложки» - це добрі поетичні казки-притчі для дітей та дорослих про вічні людські цінності. Книга дуже цікава, а оповідання в ній невеличкі за розміром, тому вам легко буде їх читати, легко опанувати. Також пропоную вам зосередитися на таких розділах:

«Що читати»(стор.51)

«Улюблена книга»(стор.118)

«Найбільша книга»(стор.64)

«Як зла чарівниця доброю стала»(стор.54)

«Сила бажання»(стор. 59)

Всі розповіді цієї книги викликають у читачів справжнє захоплення, тому що оповідання зовсім різні, не схожі одне на одного, але досить пізнавального та повчального змісту. Тому раджу вам ознайомитися із збіркою оповідань Ірини Грунської «Казки чайної ложки».

Книга Тетяни Ковальової «Бобо та Тіптоп із Лопушків» - це оповідання для дітей молодшого шкільного віку. В цій книзі ви знайдете розповідь про двох братів-кроликів, яким сніг на верхів’ях гір здавався морозивом і вони, набравшись хоробрості, вирішили туди піти. Книга має чудові ілюстрації, які доповнять вашу уяву.

Враховуючи ті обставини, що на порозі чудова пора року – осінь, до вашої уваги представлено поетичні збірочки Миколаївської поетеси – Людмили Чижової : «Осіннє диво» та «Звідки осінь починається».

«Осінь» - поетичний вірш, в якому автор змальовує картину осені:

«Осінь, осінь, дивна й золота,

Павутиння в коси запліта,

День і ніч гаптує собі шати

На тумани й сонечко багата

І горять осінні гарні квіти,

Навкруги все ніжністю залито,

Осінь у вінках з листків кленових

Додає ще грона калинові»

У книзі Людмили Чижової «Звідки осінь починається?» знаходимо і відповідь на запитання

Звідки осінь починається,

Коли літечко кінчається?

Кетяги червоні на калині,

А хмарки на небі сині-сині

А куди птахи здімаються,

Коли осінь починається?

Цікавими є поетичні рядки під розділом «Прийшов до нас дощик». Яким буває дощик восени? На ці запитання ви знайдете відповіді коли прочитаєте невеличкі за розміром віршики, але пізнавальні та повчальні.

ВИСНОВОК: Книги, які надійшли до шкільної бібліотеки випущено в рамках обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книго розповсюдження та популяризації української книги в Миколаївській області на 2017-2020 рік. Всі вони змістовні, цікаві, повальні, пізнавальні, розважальні, сприяють духовному розвитку і стануть вам гарними помічниками, супутниками під час відпочинку, у годину гарного дозвілля.

Сьогодні ми ознайомилися із збірочками які будуть сприяти у духовному розвитку особистості. Це була година творчого дозвілля «Коло чарівних книг».

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Розробки уроків
Додано
27 березня 2021
Переглядів
344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку