Година здоровя на групі продовженого дня.

Про матеріал

Розроблене цікаве свято, яке проходить на спортивному майданчику. Використані різні естафети, конкурси ,які формують в особистості здоровозбережувальну компетенцію.Матеріал є авторським, насиченим і цікавим.


Перегляд файлу

Житомирська  гуманітарна  гімназія  №23

Методичний  кабінет

 

Родинне свято

 

Тато, мама, я –

спортивна сім’я.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                       НМК вихователів ГПД

                       Вихователь:               Савчук Т. С.

    Вчитель фізкультури:   Радіонова Н.П.

 

 

 

 

Мета:

Розвивати руховий апарат, життєво – важливі фізичні уміння та навички, удосконалювати координацію рухів, зміцнювати здоров’я в родинах. Виховувати сміливість, силу волі, витривалість,  любов до фізкультури та спорту, прищеплювати навички здорового способу життя. Формувати колектив класної родини. Виховувати любов до природи, бажання охороняти і примножувати її багатства і красу.

 Обладнання:

Обручі, м’ячі, деревця з картону, гімнастичні лави, стільці, піджаки, стакани з водою, мішки, конверти з розрізними прислів’ями, намальовані і вирізані з паперу рибки, прив’язані до ниток, «тунелі» з тканини, дощечки, призи гравцям та болільникам.

 Свято проходить у спортивній залі. Під стіною розміщені столи для суддів. У залі знаходяться вболівальники і гості.              

 Хід свята:

 Лунає спортивний марш. До залу входять члени класної родини.

Вихователь:      Доброго ранку! Доброго дня!

  Наша спортивна шкільна сім’я!

  Хай не псується годинник на вежі

  Хай буде все на землі, як належить.

  Сонце – як сонце, літо – як літо,

  Дощик – як дощик, діти – як діти.

  Кожному дому щастя бажаю.

  Квітці – цвітіння, житу – врожаю,

  Небові – миру, голубу – неба,

  Кожній дитині – всього, що їй треба.

 А що потрібно дітям? Я думаю, те, що ї всім людям. В першу чергу, здоров’я, бо як каже народна мудрість: «Здоров’я – це ще не все, але без здоров’я все інше – ніщо!» Бо без здоров’я людина не може стати ні професіоналом в роботі, ні гарним спортсменом. Але, щоб досягти успіхів, одного здоров’я замало. Ще потрібно добре вчитися, бути уважним, розумним, кмітливим, веселим. Ось ми і зібрались сьогодні на нашому спортивному святі, де і позмагаємось у силі, спритності, винахідливості і просто відпочинемо. Рада вас бачити здоровими, бадьорими, готовими до фізичних випробувань.

 Позмагатись люб’язно погодились сім’ї 4 – Г класу  Овсієнко, Левченко, Хохлюк, Контарук. Змагання буде проводити вчитель фізкультури Наталія Павлівна.

 Для об’єктивного оцінювання нам потрібно обрати компетентне журі. У судейську колегію запрошуємо…

 Майже все готово до старту. Ми надаємо слово для презентації нашим командам. (Виступ команд).

1-й конкурс.

 Девізом кожної команди буде прислів’я, яке вони складуть із окремих слів, наданих в конвертах. Це і буде нашим першим завданням.

 «Було б здоров’я – все інше наживем.»

«Без здоров’я нема щастя.»

«Весела думка – половина здоров’я.»

«Здоровому все здорово.»

 Спортивне свято – це зазвичай, відпочинок. Всі ми знаємо, що кращий і найкорисніший відпочинок на свіжому повітрі. Отже, ми пропонуємо нашим учасникам прогулянку до лісу.

2-й конкурс.

Сьогодні,12 квітня, в день космонавтики, перед кожним мешканцем планети Земля стоїть важливе завдання: щороку садити хоча б по одному дереву. Адже, коли вони виростуть, то будуть давати людям багато кисню, щоб всім легко дихалося, а ще це буде тихий затишок, де можна відпочити, помилуватися природою.  Помічники  на нашому заході «посадили» гарні молоденькі деревця. Отож, запрошуємо всіх на лісову галявину.

   Але не забувайте, як треба себе вести в лісі: не забруднювати його, не ламати дерев та кущів, голосно не кричати.

Вчитель фізкультури: Завдання другого конкурсу буде таким. Учасникам треба пройти між деревами, вибиваючи м’яч і повернутися назад бігом.

Вихователь: Між деревами треба йти швидко, але обережно, не зачепивши і не зламавши їх, адже, як ви знаєте, природу треба берегти. Команда, яка краще це зробить, отримає 4 бали.

Слово журі.

3-й конкурс.

 Пройшовши молодий ліс, ми підійшли до річки. Вона глибока, а вода в ній холодна. Вам треба потрапити на протилежний берег, не замочивши ніг. У кожної сім’ї є по 2 «човни». Як краще і швидше це зробити - подумайте самі. Переможець отримує 4 бали. Підсумок.

 Ось ми на протилежному березі. Але тут високий підйом і, щоб його подолати, треба мати неабияку силу, міцні руки, хорошу спортивну підготовку. Лише той, хто дружить зі спортом – зможе виконати це завдання.

 Нехай наші гравці трохи відпочинуть та підготуються до наступного конкурсу, а до участі в змаганнях запрошуємо вболівальників команд. Вони віджимаються від підлоги. Кількість віджимань зараховується до суми балів команд – учасниць свята.

4-й конкурс.

Наші учасники зупинились перед густим лісом. Далі дуже важко йти. Тут треба бути надзвичайно спритним. Адже перешкоди, які доведеться їм подолати, не такі вже й легкі. Навіть тунель треба пройти. По дві команди-учасниці проходять цей шлях. Підсумок.

5-й конкурс.

Попереднє змагання закінчено – хащі пройшли. Але, лишенько! Діти не можуть самостійно йти. Хто втомився, а хто ногу пошкодив. Вони потребують допомоги. Як завжди в поході існує взаємовиручка. Батьки тримають під руки свою дитинну, яка стоїть на м’ячі, перекочуючи його ногами, рухається вперед. Не можна випускати м’яч з-під ніг. Виграє команда, яка зробила це швидко і без помилок. Підсумок.

Ось ми добрались до галявини. Тут ми трохи відпочинемо і подивимось спортивний танок у виконанні учнів нашої школи.

6-й конкурс.

Конкурс капітанів. Спортивна вікторина (див. Додаток).

7-й конкурс.

 Ви знаєте, скільки неприємностей і горя може принести людям пожежа? В лісі пожежа теж має бути. Тому людям, а особливо дітям, треба дуже обережно поводитися з вогнем.

А що треба робити в першу чергу, коли таке лихо все-таки трапиться? Найважливіше – ніякої паніки. Зібрати всі сили, увагу, розум воєдино і діяти швидко і рішуче.

Зараз ми проведемо гру-змагання «пожежа». На відстані 10м від команд стоять стільці з мірними стаканами. За сигналом: «пожежа!» гравці, передаючи естафету в команді один одному, впродовж 3-х хвилин переносять ложками воду з повних ємностей у мірні стакани. Виграє команда, в якої буде більше води. Підсумок: будемо сподіватись, що своєю поведінкою ми ніколи не допустимо пожежі в лісі.

Спортивний танок у виконанні учнів нашої школи.

8-й конкурс.

 А зараз ми будемо в лісовій річці ловити рибу. До ноги кожного з гравців на нитці прикріплено «рибу». Не використовуючи рук, гравцям потрібно ногою наступити на рибу супротивника, відірвати її, тобто «зловити». Гра продовжується одну хвилину. Виграє команда, яка більше впіймає риби. Підсумок.

 

 

 

9-й конкурс.

 Ну ось, час і додому повертатись. А цей шлях у нас довгий. Тут на вас чекає велика заключна естафета.

 Ось і все. Закінчилася наша екскурсія до лісу. Ми відпочили, набралися сил. Ви показали свою фізичну майстерність, спритність, силу, витримку, взаємодопомогу і ще багато якостей, які завжди використовуєте в житті. Залишилося лише підвести підсумки всього нашого спортивного свята. Слово надається журі.

 Переможці нагороджуються дипломами, медалями та подарунками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Спортивна вікторина

  1. З яких вправ починають комплекс ранкової гімнастики? (Ходьба або легкий біг, потягування.)
  2. Який м’яч найважчий – футбольний, волейбольний чи баскетбольний? (баскетбольний)
  3. Скільки гравців у футбольній і хокейній командах? (футбольній – 11, хокейній – 6)
  4. Скільки білих фігур у шахах? (16)
  5. У якій грі користуються найлегшим м’ячем? ( настільний теніс )
  6. Що таке «мат» у шаховій грі? (кінцеве положення, коли королем нікуди зробити хід, щоб не програти)
  7. Як часто проводять Олімпійські ігри? (раз у 4 роки)
  8. Які ви знаєте спортивні стилі плавання? (вільний, кроль на грудях, кроль на спині, батерфляй, брас)   

 

 

 

 

doc
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку