Голодомор 1932–1933 років

Про матеріал

Голодомор 1932–1933 років на Полтавщині: як це було? Вшановуючи пам’ять замордованих мільйонів жертв нечуваного в історії людської цивілізації українського Голодомору, кожен бажаючий має можливість ознайомитися з усіма аспектами спланованої тогочасною комуністичною владою катастрофи, так званих «білих плям» вітчизняної історії, серед яких були і події сумнозвісних 1932–1933 років на Полтавщині.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моральний жах терору, його розтлинний вплив на людську психіку зрештою не в окремих вбивствах і навіть не в кількості їх, а саме в системі Сергій Мельгунов

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мільярди вік – зариті в Чорнозем Мільярди щасть – розвіяні у прах Василь Симоненко

Номер слайду 4

Ставлення Української держави до голодомору. Постанови Верховної Ради України, рішення Президента України та Кабінету Міністрів України щодо підготовки і проведення заходів у зв'язку з роковинами голодомору в Україні, в 1988 році вперше офіційно визнали факт голоду державними органами України.

Номер слайду 5

Голод 32 - 33 охопив майже всі регіони України, його спричинили політичні чинники.

Номер слайду 6

1933 – 1932 Потрібно було винищити численний прошарок заможних і незалежних від держави селян-підприємців. Масове фізичне винищення українських хліборобів штучним голодом було свідомим терористичним актом політичної системи проти мирних людей, внаслідок чого зникали цілі покоління землеробів-універсалів, було зруйновано соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність.

Номер слайду 7

1933 – 1932 У документах Політбюро ЦК КПБУ збереглося свідчення про те, що восени 1932 року організовувалися з України так звані зелені ешелони для забезпечення промислових центрів Росії продуктами харчування до жовтневих свят. З України вивозили навіть квашені огірки, капусту та помідори. Таким чином,люди, котрі вирощували цю продукцію, залишалися приреченими на голодну смерть.

Номер слайду 8

Географія смертності від голоду в Україні менш уражені північні райони першої половини 32-го і суцільний мор в усіх областях протягом другої половини 32-го та першої половини 33-го років. Голодною смертністю вирізнялися села і райони, тобто впиралися в обсяги, терміни та методи хлібозаготівель.

Номер слайду 9

Голод 33-го року в Україні – це не фізіологічне явище, а цинічна форма політичного терору

Номер слайду 10

Розсекречена пам’ять

Номер слайду 11

Йосиф Сталін стверджував: "Національна проблема, в самій своїй суті, це селянська проблема" «Пролетарська правда» номер від 22 січня 1930 р. "знищення соціальної бази українського націоналізму — індивідуальних селянських господарств — було одним із основних завдань колективізації на Україні" Виступаючи на XVII з'їзді партії, керівник Компартії України Косіор заявив: "націоналістичний ухил у Комуністичній партії України… грав виняткову роль у спричиненні та поглибленні кризи в сільському господарстві" Він також промовляв на партійних зборах влітку 1930 року: "Селянин приймає нову тактику. Він відмовляється збирати урожай. Він хоче згноїти зерно, щоб задушити радянський уряд кістлявою рукою голоду. Але ворог прорахувався. Ми покажемо йому, що таке голод. Ваше завдання покінчити з куркульським саботажем урожаю. Ви мусите зібрати його до останньої зернини і відразу відправити на заготівельний пункт. Селяни не працюють. Вони розраховують на попередньо зібране зерно, яке вони заховали в ямах. Ми повинні примусити їх відкрити свої ями"

Номер слайду 12

Причини Голодомору Результати такого аналізу свідчать, що причиною голодомору стала політика сталінського режиму одночасно щодо українців як нації і щодо селян як класу. Головною метою організації штучного голоду був підрив соціальної бази опору українців проти комуністичної влади для забезпечення тотального контролю з боку держави за всіма верствами населення

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Геноцид над українським народом Голодомор в Україні як дійсний історичний факт визнали у 1988 році Конгрес США та Міжнародна комісія юристів.

Номер слайду 20

Нам наразі лишається берегти пам'ять про загиблих. Робити висновки... І дивитися з надією у майбутнє... Бо ми - сильна нація... Пам'ятайте це...

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку