Графічний редактор TuxPaint

Про матеріал
Дану розробку використовую на заняттях з інформатики в рамках вивчення інтегрованого курсу студентами педагогічного коледжу (інтеграція з методикою навчання інформатики).
Перегляд файлу

Практична робота №4

Тема: Графічний редактор TuxPaint

Мета: ознайомити та сформувати навики використання ПЗ для організації освітнього процесу у початковій школі, навчитись створювати навчально-тренувальні завдання за поданим планом, розвивати інформаційну культуру, інформативну компетентність.

Корисні посилання: http://www.tuxpaint.org/?lang=ru_RU, http://www.tuxpaint.org/screenshots/, https://sovety.pp.ua/index.php/ua/programi-windows/grafika/164-tux-paint

Теоретичний матеріал: Tux Paint — це вільна, відзначена нагородами програма малювання для дітей від 3 до 12 років (наприклад, в дитячому саду і початковій школі). Tux Paint використовується в школах по всьому світу для підвищення комп'ютерної грамотності через малювання. Її відрізняє легкий в освоєнні інтерфейс і цікаві звукові ефекти. Мальований персонаж (пінгвін Тукс) допоможе дітям в освоєнні програми.

Полотно і набір інструментів для малювання допоможуть розвинути творчі здібності дитини, просторову уяву, увагу, мислення, особливо під час створення композицій на вільну тему.

Хід роботи

  1.                    Завантажте програму TuxPaint.
  2.                    Ознайомтесь з інтерфейсом сформуйте основні вміння, які досягаються при використанні графічного редактора, опишіть їх.
  3.                    Розгляньте середовище та опишіть призначення окремих інструментів Пензлик та Магія, яка між ними різниця? Фігури та Лінії?
  4.                    Використовуючи можливості, інтерфейс та інструменти ГР створіть два завдання, орієнтуючись на зразки.
  5.                    Доповніть малюнки назвами (по сюжету), авторськими підписами.
  6.                    Опишіть, які інструменти для цього використали, чи виникали труднощі під час виконання даних завдань.
  7.                    Малюнки повинні відповідати вимогам: максимальна реалістичність зображень, підбір кольорів, розмірів, пропорцій, пам’ятайте, ви готуєте зразок дітям.

Завдання для самостійної роботи: Готові малюнки у вигляді скріншоту розмістіть у спільну презентацію на один слайд за адресою (слайд відповідає порядковому номеру студента+1) https://docs.google.com/presentation/d/1lQye1KvXZWaDcq9f-_fz08LSQcRGskZB3x4MVzkSTeI/edit?usp=sharing.

Оформіть та підпишіть свій слайд на власний розсуд.

C:\Users\olena\Desktop\screenshot_tuxpaint_02_640x480.jpgC:\Users\olena\Desktop\2018-01-29_12-02-31.png

docx
Додано
6 березня 2020
Переглядів
2716
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку