Граматичний конспект "Прямі та непрямі запитання"

Про матеріал
Граматичний конспект складається з правил та прикладів (потрібен, щоб допомогти вчителю донести новий граматичний матеріал. а учням краще його зрозуміти)
Перегляд файлу

Загалом, в англійській мові виділяють два основні види питань – прямі та непрямі.

Непряме питання (Indirect question) – це питання, яке акцентується на ввічливості та правильності. Задаючи його, ви не потрапите у ситуацію, коли можете здаватися надто прямолінійними . Зазвичай вони складаються з двох частин, першою є ввічлива вступна фраза, яка дає зрозуміти, що питання звучить більше в офіційному форматі та надзвичайно влучно підходить для формального спілкування, а друга частина – основне запитання.

Правила утворення непрямих питань

Як згадувалося раніше, ці питання мають дві частини. Вживаючи непрямі питання в англійській, ми часто використовуємо в першій частині такі слова як: can / could / would. Тобто перша половина речення вступна і відповідно порядок тут буде звичним для нас, як у питанні, проте друга частина змінить порядок слів і ми побачимо послідовність, як у ствердженні. Давайте порівняємо два питання пряме і непряме.

 What does this word mean? – Що означає це слово?

Дане питання є прямим – спочатку йде питальне слово, потім допоміжне дієслово, а потім уже особа.

https://englishprime.ua/wp-content/webpc-passthru.php?src=https://englishprime.ua/wp-content/uploads/2022/07/Indirect-question-9.jpg&nocache=1

docx
До підручника
Англійська мова (10-й рік навчання, рівень стандарту) 11 клас (Карпюк О.Д.)
Додано
4 січня 2023
Переглядів
799
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку