Гріфонаж (Презентація)

Про матеріал
Гріфонаж- унікальна техніка, за допомогою якої можна розвинти образне мислення, зменшити рірень стресу та покращити пам"ять.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гріфонаж(розвиток образного мислення)

Номер слайду 2

Гріфонаж в перекладі з французької означає - каракулі (griffonner - писати карлючками, малювати на швидку руку). Багато письменників і вчених в своїх чернетках робили швидкі начерки в цій техніці. Зараз в ній створюють оригінальні роботи сучасні художники.

Номер слайду 3

Унікальність техніки:активізує пам'ять;спонтанне малювання допомагає розслабитися; каракулі - це особливий спосіб мислення, що дозволяє вирішувати проблеми;може виявитися корисною для діагностики емоційного стану.

Номер слайду 4

Нам знадобляться:аркуш паперу форматуне менше ніж А 4,олівець, кольорові олівці або фломастери.

Номер слайду 5

Починаємо: Візьміть альбомний аркуш і звичайний олівець. Вільно починайте малювати на аркуші паперу петлі, вигини, лінії. Вони будуть перетинати один одного. Не звертайте уваги. Малюйте "каракулі" як вам заманеться в будь-якому напрямку, намагаючись не відривати при цьому олівець від паперу. Краще, коли будете малювати, навіть не дивлячись на аркуш. Коли вирішите, що ліній вже досить -зупиніться.

Номер слайду 6

Тепер уважно розгляньте свої лінії. «Увімкніть» свою уяву і пошукайте серед цих ліній, наприклад, морських тварин, птахів, квіти. Все, що захочете. Дивіться на лінії з різних сторін, поки не побачите в них потрібний вам образ. Ви можете відшукати одну фігуру, а можете і кілька. Як тільки ви знайшли якусь фігуру, обведіть її фломастером, щоб вона не загубилася серед інших ліній.

Номер слайду 7

Далі можна починати працювати кольором. Деталізацію можливо зробити і графічно.

Номер слайду 8

Дитячий гріфонаж

Номер слайду 9

Дитячий гріфонаж

Номер слайду 10

Дитячий гріфонаж

Номер слайду 11

Дитячий гріфонаж

Номер слайду 12

переваги даної техніки. Гріфонаж допомагає сконцентруватися. Малювання допомагає зосередитися, адже вимагає достатніх когнітивних зусиль для того, щоб не дати вам задуматися про щось інше і при цьому не звертати уваги на те, що відбувається навколо. Іншими словами, гріфонаж допомагає залишатися залученим в процес пізнання і не втрачати концентрації через шум навколо. Може привести до творчого осяяння За допомогою гріфонажу стимулюються області мозку, які зазвичай залишаються бездіяльними, коли ви перебуваєте тільки в лінгвістичному режимі. Це може допомогти проаналізувати інформацію по-різному. Допомагає обробити емоції Дослідження показують, що художнє вираження може допомогти людям возз'єднати думки і емоції. Малюнки допоможуть розпізнати і висловити свої емоції, що в свою чергу призведе до підвищення емоційного інтелекту.

Номер слайду 13

Усуває стрес Різні дослідження свідчать, що, наприклад, звичайні розмальовки заспокоюють мигдалину, частина мозку, яка відповідальна за нашу реакцію на подразник. Гріфонаж ж може бути більш дієвим способом контролювати стрес в силу своєї простоти. Допомагає швидше навчатися Під час малювання гріфонажу задіяні сфокусоване і дифузне мислення. Обидві форми важливі для ефективного навчання. Допомагає побачити картину в цілому Коли ви займаєтеся гріфонажем, то схильні зосереджуватися на всеосяжних ідеях і концепціях, що має першорядне значення для того, щоб побачити загальну картину.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку