Характеристика методики «ридаючого» дихання Вілунаса

Про матеріал
Завдяки методиці технологій дихання людина може впоратись зі стресовою ситуацією. Прикладом такого дихання є методика «ридаючого» дихання Вілунаса. Юрій Вілунас представляє унікальну методику оздоровлення - ридаюче дихання. Ридаюче дихання здатне зцілити багато "невиліковних" захворювань без ліків - тільки за допомогою природних механізмів здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Характеристика методики «ридаючого» дихання Вілунаса

Номер слайду 2

A2 Багато хто пам'ятає фільм-казку про шахову країну, де підступний міністр намагався захопити владу, знищивши спадкоємця. І методом вбивства обрав нестандартний метод – сльози. Пояснюючи це тим, що «Чем больше слёз – тем больше облегченья. В слезах и заключается леченье!». І багато психологів та бабусь вважає, що сльози приносять полегшення напруженим нервам, стресу… і радять поплакати.

Номер слайду 3

Заголовок презентации3І вияснили при цьому, що не глибоке дихання повітрям, збагаченим озоном, приносить користь нашій серцево-судинній системі, а саме насичення її вуглекислим газом. Адже коли ми плачемо, то робимо судомний вдих, потім паузу, а потім довгий видих. Саме під час цієї паузи серце не отримує кисень певний період часу, насичуючись вуглекислотою. Тому вчені припустили, що саме вуглекислота сприяє роботі серця, сприяє затримці процесів старіння в організмі.

Номер слайду 4

Заголовок презентации4 Також всі Ви помічали один цікавенний факт, коли поплачеш – стає легше не лише на душі, а й заспокоююється сердечний ритм, розблоковуються носові пазухи, іноді перестає боліти голова. Що ж такого чудодійного в цьому ридаючому диханні? Адже коли ми плачемо – то ми дихаємо саме цим ридаючим диханням. Тобто робимо паузи, незвичні для звичайного дихання: вдих короткий, потім пауза, а видих довгий і протяжний. Учені зацікавилися цим фактом і почали досліджувати феномен ридаючого дихання.

Номер слайду 5

Юрій Вілунас представляє унікальну методику оздоровлення - ридаюче дихання. Ридаюче дихання здатне зцілити багато "невиліковних" захворювань без ліків - тільки за допомогою природних механізмів здоров'я.

Номер слайду 6

Заголовок презентации6 Методика забезпечує одужання хворих цукровим діабетом без застосування інсуліну, та інших ліків і дієти. Це справжній революційний прорив в лікуванні діабету! Бронхіальна астма, серцево-судинні захворювання, виразкова хвороба, і багато інших захворювань відступають перед природними механізмами оздоровлення. Ридаюче дихання дає реальну можливість позбавитися від непотрібних, а часто і небезпечних, ліків і самостійно ефективно управляти своїм здоров'ям. Джерело здоров'я, молодості і довголіття закладений в організмі кожної людини - треба тільки відкрити його!

Номер слайду 7

Заголовок презентации7 Методика виконання ридаючого дихання. В процесі використання ридаючого дихання виконуються наступні основні елементи: вдих - видих - пауза. І вдих, і видих здійснюються тільки ротом, дихання носом виключається. Видих завжди має бути триваліше за вдих. Для здійснення ридаючого дихання не вимагається заздалегідь займати будь-яке положення, (лежачи, сидячи, стоячи, при ходьбі), практично у будь-якому місці і у будь-який час.

Номер слайду 8

Название презентации8 Процес ридаючого дихання постійно контролюється центральною нервовою системою, яка його " включає" і "відключає". Це відбувається так. Ридаюче дихання "включене", якщо видих здійснюється легко, без жодного примусу і насильства, - це сигнал, що головний мозок вже "включив" ридаюче дихання, оскільки в організмі багато кисню заблокований.

Номер слайду 9

Ридаюче дихання - це, мабуть, єдина в своєму роді дихальна система, в якій як вдих, так і видих виконуються тільки ротом. Розділяють три способи ридає дихання:сильне дихання,помірне дихання,слабке дихання. Як правило, рекомендується починати заняття з сильного дихання.

Номер слайду 10

Заголовок презентации10 СИЛЬНЕ РИДАЮЧЕ ДИХАННЯРозглянемо докладніше. Для того, щоб виконати цю вправу потрібно виконати короткий вдих на схлипування тривалістю 0,5 секунди, після чого відразу, не роблячи паузи, виконати тривалий видих, тривалістю від 2-3 до 10 секунд. Це потрібно робити одночасно з проголошенням обраного Вами одного з трьох звуків: ХОГО, фууу, ффф. Після видиху повинна бути природна пауза тривалістю 1-2 секунди. Під час цієї паузи і проводиться деяка затримка дихання. Після того, як Ви зробили видих, процес повторити: вдих-видих-пауза.

Номер слайду 11

Заголовок презентации11 РИДАЮЧЕ ДИХАННЯ: ОСОБЛИВОСТІ ВДИХУНа вдиху відкриваємо рот, одночасно роблячи легкий схлипування, як при плачі. Почуття при виконанні вдиху таке, ніби вдихаємо Вами повітря, проходячи в легені, ударившись в небо, залишився в роті. Потрібно стежити, щоб при виконанні вправи повітря йшов би без затримки, а не крізь зціплені зуби. Звичайна помилка при виконанні сильного вдиху - це коли виконують глибокий вдих, при виконанні якого повітря не залишається в роті, а проходить в легені. Перевірити правильність виконання можна так: якщо при легкому вільному видиху на це йде всього 2-3 секунди, значить в організмі недостатня кількість кисню. Якщо при виконанні вдиху з схлипуючи з'являється звук, і це не доставляє Вам неприємних відчуттів, це свідчення того, що в організмі є потреба у виконанні таких вдихів. А ось в тому випадку, коли звук викликає дискомфорт, потрібно виконувати вдихи нечутно.

Номер слайду 12

Заголовок презентации12 Занадто довгим видихом захоплюватися теж не варто. Видих повинен бути не довше 5-6 секунд. І при скороченні видиху до півсекунди, потрібно припиняти крок ридає дихання. Звичайна помилка - це виконання видиху зі спробою насильного продувки повітря. Зверніть увагу на положення рота. Якщо при проголошенні звуку ффф між губами утворилася щілина, крізь яку продувається повітря, значить все правильно. При правильному положенні губ при проголошенні цього звуку губи або розтягуються в смужку, або збираються в щіпку. В результаті виходить маленький отвір. При неправильному виконанні губи стискаються щільніше, ніж потрібно і чується інший звук: пффф.

Номер слайду 13

Заголовок презентации13 Звичайна помилка при виконанні видиху з вимовою звуку ХОГО - це зближення губ. Тоді виникає звук ффф. При цьому звуці може піднятися тиск. Виконуючи дихальні вправи з вимовою звуку фууу, слід зробити губами отвір такого розміру як волоський горіх. Для цього можна вкласти в рот вказівний палець так, що Ви будете майже стосуватися його губами. Потрібно стежити, щоб не вимовлявся звук «ф», а тільки звук «у». Губи зближувати можна, так як при цьому зазвичай виникає звук ффф. Видих робиться нечутно, одними губами. Звичайна помилка - це виконання ридає дихання без паузи, а виконання вдиху - видиху без схлипування. Після видиху потрібно робити паузу, протяжністю не менше 1-2 сек. На цей час дихання потрібно припиняти.

Номер слайду 14

Заголовок презентации14 ПОМІРНЕ РИДАЮЧЕ ДИХАННЯТепер розглянемо метод помірного дихання. Механіка помірного ридає дихання виконується так: 1 секунда без схлипування, виконується спокійний вдих ротом, пропускаючи повітря в легені. Видих виконується на три звуки: «ХОГО», «фууу», «ффф» і робиться тривалістю від 2-3 до 10 секунд. Така ж пауза виконується після видиху, тобто, 1-2 секунди. Перейти до помірного ридаючому диханню можна в таких випадках: Ви повністю завершили виконання сильного ридає дихання, і видих на будь-який звук скоротився до півсекунди,якщо сильне ридаюче дихання триває, але з'явилися неприємні відчуття при схлипування, на кшталт відчуття втоми від виконання вправ зі схлипуваннями. Якщо Ви чуєте тривалий видих, значить, вашому організму вже потрібно помірне ридаюче дихання.

Номер слайду 15

Заголовок презентации15 СЛАБКЕ РИДАЮЧЕ ДИХАННЯТепер познайомимося з методом слабкого ридає дихання. В основі слабкого ридає дихання лежать параметри: вдих протягом 1 секунди, пауза 1-2 секунди, а при видиху вимовляється звук ХОГО. Видих слабкий, без схлипування, повітря спрямований в легені. Також потрібно знати, що до тих пір, поки у Вашому організмі є якісь патології, на рівні підсвідомості виконується сильне і помірне ридаюче дихання, яке постачає Ваші органи і м'язи великою кількістю кисню. Також слід знати, що при використанні ридає дихання може з'являтися бажання позіхати. Це механізм природної саморегуляції, яка нормалізує газообмін і інші процеси обміну, які знижують нервову напругу і сприяють омолодженню шкіри. Тому рекомендують позіхати повністю, не стискати губи і зуби.

Номер слайду 16

Заголовок презентации16 Звук ффф - кілька сильніше, ніж звуки ХОГО і фууу. Якщо при ридала диханні застосувати цей звук, можна за кілька хвилин зменшити артеріальний тиск з 200 до 120 мм рт. ст. З цієї причини використовувати звук ффф в дихальній гімнастиці за методом ридає дихання протипоказане при наявності склеротичних змін в судинах головного мозку. При проголошенні звуку ХОГО, рот повинен відкриватися широко і вільно. Роблячи видих вимовити про себе звук ХОГО. На виході повітря з горла, Ви відразу відчуєте, як напружилися м'язи гортані і горла. Цей видих повинен виконуватися безшумно, це означає, що чутного звуку ххх бути не повинно. Під час виконання видиху, рот слід тримати відкритим до самого кінця видиху. Закрити можна тільки після того, як вийшов все повітря.

Номер слайду 17

Заголовок презентации17 Переваги інноваційного способу лікування цукрового діабету. Говорити про шкоду методики Вілунаса не потрібно. Зараз дуже важко визначити її ефективність. Головними плюсами дихальних вправ залишаються: Доступність. Будь-хто може освоїти всі правила і нюанси такої терапії. Відсутність побічних реакцій. Якщо дихальна гімнастика не допоможе, то точно не зашкодить. Справедливість тлумачення автора про нормалізацію процесів обміну речовин в організмі в залежності від надходження кисню і вуглекислого газу. Важливо розуміти, що сучасна медицина відкидає можливість повноцінного позбавлення від «Цукрового діабету». Думка і відгуки хворих, ніби ридаюче дихання виліковує діабет 2 типу без ліків серйозно не сприймаються фахівцями. Якщо людина бажає спробувати такий метод лікування — ніхто йому не перешкодить. Головне — повідомити про це лікаря і в разі погіршення стану вжити необхідних заходів.

Номер слайду 18

Заголовок презентации18 Мінуси подібного лікування. Важко говорити про ефективність методики не маючи результатів клінічних досліджень. Ридаюче дихання виліковує діабет: відгуки хворих Головними моментами, які змушують засумніватися в реальності подібного способу позбавлення від В «Цукровий діабет», є наступні: Якщо проблема в циркуляції кисню по тілу, то все люди, які не практикують подібні вправи, повинні мати якісь проблеми з підшлунковою залозою. Думка, що ридаюче дихання виліковує діабет 1 типу без ліків — міф. Говорити про відновлення правильного обміну речовин в пошкоджених структурах ще можна, але ось, як таке дихання може воскресити померлі B-клітини — незрозуміло. Абсолютна недостатність інсуліну не пройде після насичення залози киснем. Сучасна медицина не проти того, щоб «дихати» правильно. Головне — не вибирати даний метод, як основу терапії проблеми. Такий підхід загрожує посиленням перебігу недуги та прогресуванням ускладнень .

Номер слайду 19

Название презентации19 Використані джерела:https://jak.koshachek.com/articles/ridajuche-dihannja.htmlhttp://sport.mdu.edu.ua/tmfks/wp-content/uploads/2018/01/%D0%9 B%D0%B5%D0%BA%D1%86%D1%96%D1%8 F-4-11.pdfhttps://bla-bla-logia.blogspot.com/2017/01/blog-post.htmlhttps://moezdorovia.com.ua/ridayuche-dihannya-vilkovuye-dabet-vdguki-hvorih

Номер слайду 20

Дякую за увагу!Виконала: Світлана МАРЧУК

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
27 травня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку