Хімія у художній літературі

Про матеріал
Матеріал рекомендований для використання як на уроках хімії так і додаткових заняттях з поглиблення знань з предмету. Проектна робота 7 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Речовини і хімічні явища в літературних творах і народній творчості

Номер слайду 2

вступ. У літературних творах , усній народній творчості часто йде мова про речовини та хімічні явища. Це буває досить цікаво описано. Але ми досі не замислювались, що це за речовини та явища і чим вони відрізняються. З’ясуємо, у яких творах зустрічаються хімічні явища, як письменники використовують їх для цікавого опису, яку роль вони відіграють у творах,відкриємо для себе нове і цікаве.

Номер слайду 3

Природа має лиш один секрет — Чи тут, чи там, у Космосу глибинах, Все: від малих піщинок до планет — Із елементів складене єдиних. С. Щипачов

Номер слайду 4

Загадки про хімічні елементи. Я з металами стою, Хоч м’який, мов масло. Жовтим полум’ям горю Й довго не погасну. Я поширений доволі В соді, склі, в кухонній солі.

Номер слайду 5

Загадки про хімічні елементи. Срібно-білий активний метал, І повітря боїться він дуже. Є у ґрунті, у наших кістках І у водах підземних потужних… Є він в наших зубах білосніжних,А тому він метал дивовижний.

Номер слайду 6

прислів’я та приказки про хімічні речовини. Тримати порох сухим. Без води борщу не звариш. Нема долі без соліКисле молоко ще не сметана. На те й бджоли, щоб мед носили. Як мокре горитьІ залізо ржа з'їдаєЗолото без розуму – болото

Номер слайду 7

хімічні елементи у казках«Непохитний олов’яний солдатик»

Номер слайду 8

хімічні елементи у літературіІван Котляревський “Енеїда” Смола там в пеклі клекотіла І грілася все в казанах, Живиця,сірка, нефть кипіла; Палав огонь, великий страх!

Номер слайду 9

Всі читали роман Жуля Верна “Таємничий острів”. В цьому творі письменником також описано кілька хімічних процесів, наприклад отримання нітрогліцерину.хімічні елементи у літературі

Номер слайду 10

хімічні елементи у літературіАртур Конан Дойл у творі “Собака Баскервілів”: “... Я доторкнувся до цієї голови, що світилася, і, віднявши руку, побачив, що мої пальці теж засвітилися в темряві – Фосфор, – сказав я.”

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 7 клас, Презентації
Додано
30 березня
Переглядів
114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку