Художник і цирк 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Художник і цирк", для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття цирку, трішки згадки про історію виникнення цирку. Представлені роботи художників на яких зображено сцени цирку. Дано творче завдання "Циркова вистава" та представлені зразки дитячих робіт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Художник і цирк

Номер слайду 2

Що перше вам спадає на думку, коли ви чуєте слово «цирк»? Чим приваблює цирк глядачів? Що саме цікаве для вас у цирку?

Номер слайду 3

Цирк — це завжди свято! Цирк — це мистецтво радості, людської сили та краси, яке має давнє коріння. А для когось — це видовищне шоу з клоунами, фокусниками та спритними жонглерами, гімнастами, канатоходцями тощо.

Номер слайду 4

Для допитливих Звідки пішла назва «цирк»? З овальних майданчиків у стародавньому Римі, на яких проводились різні народні свята, змагання, показувалися шоу. Римляни полюбляли спостерігати за людьми, які змагаються в силі, спритності, різних уміннях. Так і з’явився особливий вид видовищного мистецтва, який сьогодні зветься цирком.

Номер слайду 5

Хто створює це захопливе дійство? Звісно кожен відповість, що артисти та артистки цирку. За цікавими цирковими номерами люди іноді не помічають, що одна з головних ролей належить художнику.

Номер слайду 6

Завдяки йому створюється атмосфера святковості, коли у різнокольорових променях світла виблискують яскраві костюми артистів та артисток.

Номер слайду 7

Подивіться уважно на світлини із циркових вистав. Що, на вашу думку, створили фантазія та руки художника?Руками і фантазією художника/художниці в цирку створені не тільки яскраві костюми, але й світло, декорації, завіса — все це слугує тому, щоб глядач побачив незвичайне і складне дійство.

Номер слайду 8

Циркові артисти та артистки не тільки тішать нас своїми виступами, а ще й беруть участь у фестивалях, де демонструють свою майстерність.

Номер слайду 9

Для допитливих Дю Солей («Цирк сонця») — це цирк зі всесвітньо відомими шоу-програмами, в яких циркове мистецтво поєднується з музикою, дизайном, хореографією та навіть фігурним катанням. У виставах ніколи не задіяні тварини — це принципова позиція цирку Дю Солей. Виступи артисток цирку Дю Солей

Номер слайду 10

Для допитливих Кожного року у січні в Монте-Карло проходить найбільший Міжнародний цирковий фестиваль. На фестиваль щорічно з’їжджається публіка, яка дорівнює за чисельністю населенню самого князівства Монако. Вперше це свято відбулось у 1974 році і провів його князь Реньє Третій. Князь прищепив любов до цирку і своїм дітям — принцеса Монако Стефанія незмінно головує в журі конкурсу.

Номер слайду 11

Художників та художниць також приваблювала тема цирку. Було створено багато робіт, присвячених цьому мистецтву. Уважно роздивіться роботи художників/художниць. Зверніть увагу, як по-різному бачать цирк художники/художниці. Які емоції викликають ці роботи? Яка з робіт вам сподобалась найбільше? Яку б музику ви підібрали до роботи, яка вам сподобалась?Марк Шагал Великий цирк Лаура Найт. Три клоуна. Пабло Пікассо. Дівчинка на куліЖорж Сера Цирк

Номер слайду 12

Дивлячись циркову виставу, ми захоплюємось легкістю виконання різноманітних трюків. Насправді циркові артисти та артистки все життя освоюють не тільки майстерність, а й мистецтво — вміння передати різноманітні людські емоції і викликати естетичні почуття у глядачів. Які емоції викликають у вас циркові вистави? Вони однакові під час виступів артистів та артисток різних жанрів — жонглерів, клоунів, ілюзіоністів?

Номер слайду 13

Творче завдання«Циркова вистава» Намалюйте те, що ви вважаєте найцікавішим у цирку. Намагайтесь передати атмосферу святковості, яскравості та краси. Тема малюнка: «Циркова вистава» або «Ми у цирку» або «Веселий клоун».

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

pptx
Додано
11 березня 2023
Переглядів
2120
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку