Іграшка у вигляді тварини із суцільного шматка глини

Про матеріал
Іграшка у вигляді тварини із суцільного шматка глини. Робота над ескізом. Мета розширити знання учнів про декоративно-ужиткове мистецтво, зокрема народну іграшку, формувати у дітей уміння сприймати, розрізняти та аналізувати характерні особливості об’ємної форми; розвивати спостережливість, зорову пам’ять, уяву, окомір, виховувати естетичне ставлення до навколишнього світу та творів мистецтва, любов до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Іграшка - свистунець

Номер слайду 2

Багато народних майстрів захоплюються виготовленням та оздобленням іграшок. Іграшки створюють із соломи, шиють із тканини, вирізають із дерева, ліплять із глини.

Номер слайду 3

Визнач, з якого матеріалу зроблено іграшки. Які іграшки подобаються тобі найбільше? Чому? Поміркуй, як вигляд іграшки залежить від матеріалу, з якого її виготовлено. Як залежно від цього її можна прикрасити орнаментом?

Номер слайду 4

Однією з улюблених дитячих іграшок здавна були дерев’яні або глиняні свищики. Вони часто мали форму пташки, дзвінко свистіли чи тьохкали. Яких тварин ти впізнаєш у фігурках свищиків? Як вони оздоблені?

Номер слайду 5

Що таке свищик?Оригінальний, самобутній, він прикрашає наш побут, вносить тепло і радість у життя наших дітей, формує їхні естетичні смаки – є витвором мистецтва.https://www.youtube.com/watch?v=3 Vqf. R6 Mz_a. Ihttps://www.youtube.com/watch?v=Xzasj. Vb. Jnt. E

Номер слайду 6

ПІВНИК-СВИЩИК,, КОНИК-СВИЩИК,,СВИЩИК-СВИНКА, СВИЩИКИ – ОЛЕНЬ, ЦАП, КОЗА

Номер слайду 7

Фізкультхвилинка для очей

Номер слайду 8

Практична робота: Розробити ескіз іграшки – свистунця в кольорі, прикрашеного декором(орнаментами)на форматі А4. Форми свистунця на вибір: Рибка. Баранчик. Коник. Пташка. Черепаха. Порося. Бичок

Номер слайду 9

Приклад ескізу іграшки-свистунця виконаного графічно з отворами для входу повітря

Номер слайду 10

Завдання*: Чи є серед твоїх іграшок народні? Розглянь, як вони прикрашені.

Номер слайду 11

pptx
Додано
21 серпня
Переглядів
68
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку